Nick van der Lijke vol vertrouwen voor de overstap naar Raboploeg

Frits Bakker

MIDDELBURG – Met de overstap van Nick van der Lijke uit Middelburg naar de opleidingsploeg van Rabobank heeft weer een Zeeuwse renner zich in de kijker gereden. Johnny Hoogerland deed dat vorig jaar al bij de profs, Nick Nieuwdorp maakte een veelbelovend debuut bij de beloften en nu mag ook de pas 19-jarige Nick van der Lijke de sprong in het diepe wagen. Het contract bij Rabobank was een droomwens. En zijn andere droomdoel: profwielrenner worden. Dat heeft hij zijn ploegleiders bij Rabobank maar alvast verteld.

Nick van der Lijke is al sinds zijn start bij de nieuwelingen een renner die weet wat hij wil. Hij wil ook wel toegeven dat zijn eerste jaar bij de beloften van Rabobank vooral een leerjaar is, maar met een brede glimlach voegt hij er direct aan toe: ,,Ik ga natuurlijk ook al proberen om te winnen, want daar ben ik wielrenner voor.”

Aan de voorbereiding op het seizoen zal het niet liggen. Met de ploeg zelf heeft hij al wat stages achter de rug, rond de jaarwisseling trok hij samen met Nick Nieuwdorp naar Calpe en nu is hij net teruggekeerd van een elfdaags trainingskamp met Rabobank in de zuidelijke streken van Spanje. Het weer was er wisselvallig, vijf dagen regen, zes dagen goed. ,,We hebben veel duurtrainingen gedaan, dat was ook het doel.”

Nick van der Lijke komt in een ploeg terecht met veel jong talent, want net als hij zijn ook Barry Markus, Jasper Bovenhuis, Wesley Kreder, Wilco Kelderman en Moreno Hofland eerstejaars beloften. Maar met Martijn Keizer, Boy van Poppel, Maurice Vrijmoed en Remco Broers heeft de Raboploeg ook al routiniers in de gelederen die het klappen van de zweep kennen.

Nick van der Lijke in Raboshirt tijdens een van de trainingen op de wielerbaan in Gent.

De ploeg staat onder leiding van Piet Kuys en sinds dit jaar van Arthur van Dongen. Het programma is internationaal, omdat renners ervaring moeten opdoen in buitenlandse koersen. Nick van der Lijke heeft over zijn eigen programma in de eerste maanden mee mogen denken. Hij begint in de Vlaamse Pijl (6 maart), rijdt daarna de Dorpenomloop van Rucphen, trekt naar de Tour de Normandie van 22 tot en met 28 maart en een ruime week later naar het Circuit des Ardennes International op 9 april.

,,We  beginnen elkaar al steeds beter te leren kennen”, vertelde hij toen hij deze week terugkeerde van het trainingskamp in Spanje. ,,Ik heb nu met Boy van Poppel op de kamer gelegen, maar we rijden vrijwel alle koersen met andere samenstellingen, omdat we elke week een dubbel programma rijden.”

De continentale ploeg van Rabobank bestaat uit Joeri Adams, Mats Boeve, Jetse Bol, Jasper Bovenhuis, Remco Broers, Brian Bulgac, Niek van Geffen, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Wesley Kreder, Nick van der Lijke, Barry Markus, Jasper Ockeloen, Boy van Poppel, Ramon Sinkeldam, Tom-Jelte Slagter, Coen Vermeltfoort en Maurice Vrijmoed.

Het paspoort van Nick van der Lijke:

Woonplaats: Middelburg

Lengte: 1.78 meter

Gewicht: 59 kilogram

Relatie: nee

Eerste club: ZRTC Theo Middelkamp

Favoriete eten: pasta

Favoriete drinken: thee

Hobby’s: wielrennen en computeren

Film: actie en comedy

Held: Robert Gesink

Studie: MBO techniek, stage fietstechnicus

Internetsite: www.nickvanderlijke.tk

Beste prestatie: 2e in Tour de Lorraine

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick van der Lijke, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s