Bauke Mollema opent sterk in Ruta del Sol

Frits Bakker

PUERTO DE LA GUARDIA – De nog vrij onbekende Spanjaard Sergio Pardilla heeft met een korte solo de eerste etappe van de Ruta del Sol, ook wel bekend als de Vuelta a Andalucia op zijn naam gebracht. Bauke Mollema van Rabobank eindigde op een mooie vijfde plaats, Johnny Hoogerland legde als zestiende in de rit in het gezelschap van Franbk Schleck, Linus Gerdeman, Jens Voigt en Gustav Larsson de basis voor een goed klassement.

Bauke Mollema reed naar een keurige vijfde plaats in de openingsetappe van de Ruta del Sol.

De openingsrit ontplofte op de slotklim naar Puerto de la Guardia, waar Matteo Carrara van Vacansoleil met Jens Voigt op avontuur ging en Sergio Pardilla op tweeënhalve kilometer van de finish de beslissende demarrage plaatste. Hij hield het verrassend uit tot het einde en boekte de mooiste zege uit zijn carrière. Jurgen van den Broeck werd tweede op 9 seconden, Damiano Cunego derde op 13 seconden.

Het peloton reed verbrokkeld die laatste klim op. Bauke Mollema eindigde 21 seconden achter de winnaar, samen met Michael Rogers. Thomas Lökvist finishte daar weer acht seconden achter en elf seconden later kwam het supervijftal met Johnny Hoogerland over de eindstreep. De prestatie van de Zeeuw was buitengewoon. ,,Ik ben op twee kilometer van de top samen met Linus Gerdeman gevallen en heb zo’n dertig seconden stilgestaan voordat we weer weg konden”, vertelde hij. ,,Dus heel blij ben ik niet.” 

Hoe zwaar die laatste kilometers wel niet waren geweest liet de etappestand zien. Zo kwamen Borut Bozic en Oscar Freire op meer dan zeven minuten op de top en Bradley Wiggings op 7.21.

Vier renners, met Stephane Rosetto van Vacansoleil, gaven de rit kleur met een lange vlucht.

Morgen is de etappe Ortura – Cordoba over 182 kilometer.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s