Hoogerland wordt steeds beter in tijdrijden

Frits Bakker

MALAGA – De overwinning in de korte tijdrit was voor de Deense specialist Alex Rasmussen, de leiding in het klassement van de Ruta del Sol voor de Australiër Michael Rogers. En Johnny Hoogerland toonde vanmiddag in een tijdrit over 10,9 kilometer nog maar eens aan dat hij op alle terreinen progressie maakt. Hij werd keurig zeventiende op 49 seconden. ,,Ik heb mijn positie iets veranderd, iets lager, iets dieper. En ik ben tevreden, vooral omdat het pas mijn eerste tijdrit was dit jaar.”

Michael Rogers (links) leidt de trein van Columbia en het klassement van de Ruta del Sol.

De Spaanse ronde kreeg een mooi podium met Alex Rasmussen, de Olympische kampioen Bradley Wiggins en Tony Martin. Michael Rogers eindigde daarna als vierde op 12 seconden, Jens Voigt op 23 en Gustav Larson op 28. De Nederlanders Paul Martens en Bauke Mollema bleven nog voor Johnny Hoogerland, die niet bekend staat als een tijdrijder, maar steeds meer gevoel krijgt in die discipline. ,,Je moet kunnen doseren en afzien, dat gaat me steeds beter af.”

Michael Rogers gaat met nog één etappe te gaan aan de leiding voor Jurgen van den Broeck, Sergio Pardilla, Jens Voigt en Bauke Mollema. Johnny is elfde op 57 seconden. Hij weet nog niet of hij de Ruta del Sol uitrijdt, want zaterdag wil hij topfit aan de start komen van de Omloop Het Nieuwsblad. ,,Ik zal morgen kijken hoe ik me voel, want nu ben ik best vermoeid. Ik ga eerst maar eens lekker slapen. Als ik me morgen slecht voel, rijd ik de wedstrijd niet uit. Maar ik weet het niet hoor, ik ben niet zo’n afstapper.

Morgen rijdt het peloton van Torrox naar Antequera over 162 kilometer.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Voorjaarskoersen

2 Reacties op “Hoogerland wordt steeds beter in tijdrijden

  1. nick mulder

    Paul martens is geen nederlander maar een duitser in nederlandse dienst;)

    • fbakker

      We worden al een jaartje ouder, zullen we maar zeggen. En in dagen dat er veel getikt moet worden, sluipen dit soort vervelende foutjes er wel eens in. Sorry. En bedankt voor de correctie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s