Vrijwilligers melden zich massaal aan voor Tourstart in Rotterdam

Nieuwsbrief Tour de France Rotterdam
25/02/2010
 
 
 
  De eerste oproep voor vrijwilligers was meteen al een groot succes. Binnen anderhalve week hebben zich ruim 400 personen aangemeld.  Niet alleen bij de officiële Tourstart, maar ook op de dagen rond het evenement zijn veel vrijwilligers nodig. Van maandag 28 juni tot en met maandag 5 juli moeten er uiteenlopende werkzaamheden worden gedaan om dit unieke evenement tot een succes te maken. Le Grand Départ Rotterdam 2010 is daarom op zoek naar vrijwilligers voor de volgende onderdelen: Verkeer & Parkeer, Informatievoorziening, Bouwploeg medewerkers, Logistiek medewerkers.

 

Bienvenue à Charlois

  Ook de bezoekers van Charlois zal het niet ontgaan dat de Tour de France Rotterdam aandoet. Langs alle toegangswegen tot de deelgemeente heet Charlois de bezoekers welkom met een fraai nieuw ‘wielerbord’. Voorafgaand aan de Tourstart zal ‘Welkom in Charlois’ worden vervangen door ‘Bienvenue à Charlois’. Er worden bovendien heel wat activiteiten gehouden.
 

Steeds meer Rotterdammers op de fiets

  Hans Vervat, de wethouder van Verkeer, Vervoer en Economie ziet door de komst van de Tour de France naar zijn stad extra mogelijkheden om Rotterdammers te stimuleren wat vaker de fiets te pakken. ,,Met de dynamiek die zo’n groot evenement met zich meebrengt is het gemakkelijker om de bewoners daarvoor enthousiast te krijgen. In de lange aanloop naar het evenement, doen wij daar nu al van alles aan.’’
 

Spreekbeurtpakket enthousiast ontvangen

  Het enthousiasme voor het spreekbeurtpakket over de Tour de France is meteen al groot. Le Grand Départ Rotterdam 2010 heeft in korte tijd vijftig aanvragen binnen gekregen. Niet alleen van kinderen uit Rotterdam, maar ook uit de omgeving. Het spreekbeurtpakket is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool en bevat informatie over de verschillende onderdelen van de Tour de France en de start in Rotterdam.

Indrukwekkende lijst namen voor Diner Maillot Jaune

De deelnemerslijst van bekende (oud-)renners aan het Diner Maillot Jaune groeit snel en is indrukwekkend. Zo hebben Nederlandse ‘grootheden’ als Henk Lubberding, Ab Geldermans, Peter Winnen, Teun van Vliet, Gerrit Voorting, Johan van der Velde, Jo de Roo, Henk Faanhof, Kees Bal, Rini Wagtmans, Jacques Hanegraaf en Jan Janssen al toegezegd om op donderdag 25 maart, precies honderd dagen voor de Tourstart in Rotterdam, naar deze megahappening in de Cruise Terminal te komen. Ook zijn veel buitenlandse oud-renners uitgenodigd. 
 
 
   

Wieler & Sport Expo

  Sport Events Europe grijpt de start van de Tour de France aan om in en rond het Maasgebouw bij stadion De Kuip in samenwerking met Stadion Feijenoord N.V. een Wieler & Sport Expo te houden. Dat zal gebeuren van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juli.
 
 
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s