Zeeuwse meiden snuiven de sfeer op in Omloop Het Nieuwsblad

Frits Bakker

GENT – Wat waren ze snel gerecupereerd, zaterdag, net voorbij de eindstreep van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Anne Eversdijk liet zich verzorgen en zag er na een paar minuutjes weer fris uit. Baukje Doedee en Sonja Boogaard bleven nog wat staan, voor een kort interview en een paar foto’s met het gezicht vol modder, maar werden snel door ploegleider Fonny Kint naar de auto’s gedirigeerd. Daar blijven staan, in de gure wind die de Omloop had geteisterd, was niet goed geweest voor de gezondheid. ,,Kom, snel verzorgen”, zei de ploegbaas zorgelijk.

De Zeeuwse meiden hadden vooral de sfeer opgesnoven in de Omloop, op een eerbiedige afstand van de toppers in het peloton, gefinisht op ruim tien minuten van Emma Johansson, de Zweedse winnares. Met de regen was het nog wel meegevallen onderweg, maar de klimmetjes hadden het zwaar gemaakt. En het parkoers lag er slikkerig bij, vandaar die getekende gezichten na afloop.

Sonja Boogaard (links) en Baukje Doedee kunnen ondanks de bemodderde gezichten weer lachen op de eindstreep van de Omloop Het Nieuwsblad. foto Frits Bakker

,,We zijn gelost op de Cote de Trieu, na zo’n zestig van de 125 kilometer, daar lag het tempo al te hoog”, vertelden Sonja Boogaard en Baukje Doedee, die daarna in het verbrokkelde peloton hun eigen koers hadden gereden. Anne Eversdijk, rijdend voor het Merida Cycling team van Sissy van Alebeek, moest op de Patersberg lossen. Ze kwam op het eind van de koers in de groep terecht waarin ook Boogaard en Doedee zaten.

Voor Anne was het een eerste grote krachtmeting. ,,Ik zit in een periode van tentamens, kan maar weinig trainen, maar ik blijf fietsen zo leuk vinden”, vertelde ze. De kopvrouw van haar team, Roxane Knetemann, had ook geen hoofdrol kunnen spelen en was op ruim zes minuten geëindigd.

Fonny Kint, die leiding gaf aan een gecombineerde ploeg met Rabo Lady Force/Sram Eemland, zag alleen zijn echtgenoot Baukje en Sonja de eindstreep halen op het Sint Pietersplein in Gent. Anne werd 43e, Sonja 46e, Baukje 49e, alle drie op 11.18 van de winnaar.

Agnieta Francke uit de ploeg van Jeroen Blijlevens haalde de finish niet.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Anne Eversdijk, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s