,,Johnny maakt zware dagen door in Parijs-Nice

 Frits Bakker

MENDE – De zware slotklim naar Mende zat hem nog in de benen en bovendien moest Johnny Hoogerland nog een lange verplaatsing maken naar zijn  hotel. ,,Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg om met de besten mee te kunnen”, smste hij in het uur na de etappe goudeerlijk. ,,En eigenlijk heb ik ook niet zo veel te vertellen vandaag.” De Zeeuwse profrenner was in de etappe naar Mende als 40e geëindigd op 1.41, wel als beste man van Vacansoleil en beste Nederlander, maar niet in het spoor van de toppers. Alberto Contador won de etappe voor Alejandro Valverde, Samuel Sanchez, Joaquim Rodriguez en Thomas Voeckler.

Alberto Contador, winnaar van de etappe in Mende, de nieuwe leider in het klassement. foto Roberto Bettini

De Astana’s schuwden het initiatief niet in de etappe, de kopman kon het daarna ook spectaculair afmaken. Alberto Contador was de beste in de finale, Alejandro Valverde hield de schade beperkt, net als Samuel Sanchez en Joacquim Rodriguez. Zo blijft de spanning er nog in voor de laatste dagen van Parijs Nice, waarin het peloton zaterdag nog zeven colletjes voor de wielen krijgt en zondag de Turpie en de Col d’Eze de scherprechters zijn op de laatste dag.

Zo wordt Parijs-Nice een aardige graadmeter voor het kwaliteitsverschil in het pelot0n. Johnny Hoogerland gaf gisteren toe: ,,Het is geen Ronde van de Middellandse Zee, geen Ster van Bessèges, hier gaat het allemaal nog veel harder. En om eerlijk te zijn: ik voel me nog niet zo super dat ik het tempo in de finales aankan.” Dat verklaar de 1.41 achterstand die hij vandaag opliep. Alberto Contador was een klasse apart en ook andere klassementstoppers lieten zich zien. Peter Sagan, de 20-jarige Slowaak, maakte best nog een goede indruk met een twintigste plaats, nog net binnen de minuut van Contador.

De Spanjaard voelde zich nog niet super. ,,Ik had grootse plannen aan de voet van de slotklim, maar kon toch niet de kloof slaan die ik me had voorgenomen”, vertelde hij. Toch greep hij de leiderstrui, die hij overnam van Jens Voigt, de Duitser die als twaalfde eindigde op 44 seconden van Contador.

Johnny Hoogerland kon zich weliswaar niet vooraan handhaven, hij was niettemin de beste Nederlander. Bram Tankink eindigde op 2.11, Koen de Kort al op 4.32, Jens Mouris op 8.54 en Lars Boom moest zelfs 11.31 toegeven.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Parijs-Nice, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s