Internationale Juniorendriedaagse van Axel staat weer al in de steigers

Frits Bakker

AXEL – Met Honoré Pieters als nieuwe voorzitter en ook nu weer als gerenommeerde koers voor de Nations Cup staat de Juniorendriedaagse van Axel alweer aardig in de steigers. De 29e editie, die wordt gereden op 21, 22 en 23 mei, heeft al heel wat inschrijvingen binnengekregen van buitenlandse selecties, Belgische topploegen, Duitsers en Nederlandse districtsploegen. Jan van de Broeke verwacht nog veel meer aanmeldingen: ,,De inschrijving is nog maar net open, ik verwacht nog meer buitenlands geweld in onze wedstrijd.”

De organisatie is in elk geval al verheugd met de komst van Jaspers Stuyven, de Belgische renner van Avia Cycling die vorig jaar als eerstejaars junior zeer verrassend wereldkampioen werd in Moskou. Hij wordt één van de publiekstrekkers in de internationaal gelouterde koers.

De Driedaagse gaat over hetzelfde parkoers, met een etappe Philippine-Axel op vrijdag, een tijdrit in Axel op zaterdagmorgen, een etappe Hulst-Axel op zaterdagmiddag en een Belgische etappe in de Vlaamse Ardennen op zondag.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Sponsoren en vrijwilligers worden intensief benaderd om het evenement ook dit jaar te steunen. Wielerploegen weten de weg naar Axel weer goed te vinden. Het aantal aanmeldingen tot nu toe stemt voorzitter Honoré Pieters tevreden. “Vijf nationale selecties, acht Belgische ploegen, drie Duitse ploegen, diverse districten uit Nederland en de sterkste ploegen van Nederland.”

Voor Pieters is dit jaar bijzonder. Hij heeft vorig jaar de voorzittershamer overgenomen van Marc Heijens. Heijens is overigens nog steeds wel nauw bij de driedaagse betrokken. Nieuwkomers in de organisatie zijn Emile Elzinga en Patrick van Passel.

Emile is betrokken bij de sponsorcommissie. Daarnaast ondersteunt hij de penningmeester en is hij actief in het beheer van de website. Patrick, oud-prof, beschikt over heel veel wielerervaring. Deze ervaring gebruikt hij om de beveiliging van de koers in goede banen te leiden. Het verheugt Honoré Pieters dat hij met een goed team aan de slag kan. Daarnaast is hij zeer verheugd met de toezegging van het Delta Zeeland Fonds om de driedaagse wielerkoers opnieuw financieel te ondersteunen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Junioren en nieuwelingen, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s