Prachtige top vijf van Anne Eversdijk in Oostduinkerke

Frits Bakker

OOSTDUINKERKE – In een deelnemersveld dat er mocht zijn, met de beste renners van de wereld, heeft Anne Everdsijk uit Kapelle een prachtige vijfde plaats gehaald in het Belgische Oostduinkerke. De dames elites reden een open Omloop met 118 deelnemers. De koers werd gewonnen door Grace Verbeke van Lotto voor Marie Lindberg van Redsun. Die twee rensters waren ontsnapt uit een overgebleven peloton.

Anne Eversdijk reed naar een prachtige vijfde plaats in België. foto Frits Bakker

Op anderhalve minuut sprintte Emma Karolina Johansson, twee weken geleden nog winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, naar een derde plaats voor de Europese kampioene Chantal Blaak van leontien.nl. Anne Eversdijk finishte als vijfde, voor Liesbeth de Vocht, ook één van de betere rensters in de Omloop Het Nieuwsblad. Emma Johansson won een dag later wel in Deerlijk voor Liesbeth de Vocht.

Anne Eversdijk toonde aan dat ze razendsnel haar vorm te pakken heeft. Aan de finish van de Omloop Het Nieuwsblad vertelde ze nog: ,,Ik zit midden in een periode van veel tentamens en moet het met minder trainen doen. Maar zo lang ik wielrennen leuk vind, blijf ik wedstrijden meerijden.” In de Omloop Het Nieuwsblad eindigde ze nog op tien minuten van Emma Johansson.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Anne Eversdijk, Dameswielrennen, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s