Mark Cavendish is terug, Joannathan ook

Frits Bakker

GOES – Het meest heuglijke nieuws uit het Zeeuwse wielrennen is dat Joannathan Duinkerke na een korte opname in het ziekenhuis weer thuis is en inmiddels alweer een rondje op de fiets heeft gezeten. We kunnen de nationale driekleur dus weer snel over de Zeeuwse wegen zien rijden. En ook verheugend is dat Nick Nieuwdorp van de oud-profrenner Johan van der Velde de naam van een product heeft gekregen dat goed schijnt te werken tegen de ziekte van Pfeiffer. Het zou ook door de profploeg van Garmin worden gebruikt, waarin de zoon van Johan rijdt.

Johnny Hoogerland ook nog even gesproken, toen hij net met een behoorlijk gangetje richting Middelburg reed. Hij heeft zichzelf nog eens getest en zegt klaar te zijn voor morgen voor zijn comeback in Dwars door Vlaanderen.

Het goede nieuws van het internationale front komt uit de Catalaanse week, waar Mark Cavendish zijn terugkeer vierde met een overwinning in de sprint. Zaterdag was de Britse sprinter er nog lang niet aan toe om met de besten naar de Cipressa en de Poggio te rijden, nu voelt hij zich al een stuk beter. ,,De vorm wordt met de dag beter”, vertelde hij na zijn winnende sprint.

De kleine sprinter heeft een vervelende winter achter de rug, maar wordt ook zelf verweten dat hij niet optimaal is voorbereid. Hij heeft een Paraguyaanse schoonheid aan de haak geslagen en is met die nieuwe liefde nogal eens op zonnige stranden gesignaleerd. Daarnaast heeft hij een operatie aan zijn ondertanden laten uitvoeren in Paraguay. Dat is geen slimme zet geweest. Het zou de oorzaak zijn geweest voor een ontsteking, waardoor Cavendish zijn trainingsprogramma moest staken. Bovendien draagt hij nu zowel boven als onder in zijn mond ingewikkelde beugels.

Mark Cavendish moet door een mislukte ingreep aan de ondertanden twee beugels dragen. foto Frits Bakker

Maar goed, de Man from Man is terug, hij klopte in de sprint Juan José Haedo, Aitor Galdos, Samuel Dumoulin en Michel Kreder. Paul Voss van Milram blijft wel de leider in de Catalaanse week.

In de Ronde van Normandië speelde Nick van der Lijke geen hoofdrol in de sprint van het peloton, dat op drie seconden van een kopgroepje van acht renners eindigde. De Fransman Adrien Petit won de rit en is de nieuwe leider. Van der Lijke werd 48e en is nu 72e in het klassement. Het team van Liquigas, dat zo’n voortreffelijk voorjaar rijdt, won de ploegentijdrit in de Internationale week Coppi en Bartali.

De ploeg van Liquigas won de ploegentijdrit in de Coppi en Bartali week.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick Nieuwdorp, Voorjaarskoersen, Wielersfeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s