Jens Mouris wel voorin, maar geen ritzege voor Vacansoleil

Frits Bakker

DIKSMUIDE – Voor de Belgen was er de kater dat Philippe Gilbert niet won, dat Omega Pharma Lotto nog altijd geen overwinning heeft dit jaar en voor Vacansoleil de gemiste kans van Jens Mouris. Want hoe goed hij ook weer was, de winnaar van Het Groene Hart, in de sprint, na een slopende etappe in de Driedaagse van De Panne-Koksijde, kon de 1.97 meter lange beul niet op tegen de Franse profiteur Sebastien Turgot van Bbox. Jens Mouris werd derde. Luca Paolini is de nieuwe leider. En om maar eens aan te geven hoe zwaar het was: Alessandro Ballan, twee jaar geleden wereldkampioen, kwam binnen op een kwartier van de ritwinnaar.

Luca Paolini, de nieuwe leider in De Panne.

David Millar (Milram) lijkt de renner die morgen in de tijdrit de eindzege in De Panne binnen gaat halen. Hij zat vandaag in de achtervolgende groep en reed Lieuwe Westra van Vacansoleil op een achterstand. De Britse hardrijder is natuurlijk de favoriet in de afsluitende tijdrit, al is het met de hachelijke weersomstandigheden nog niet te zeggen. Veel renners kwamen vandaag onderkoeld binnen.

Bobby Traksel was er één van, maar hij was het gewend van Kuurne om in dit barre weer hard op de trappers te duwen. De Italiaan Luca Paolini toont al dagen een grote vorm in De Panne en heel opvallend is de onzichtbaarheid van Quick Step. De Vlamingen beginnen zich langzamerhand zorgen te maken over de ploeg die Tom Boonen zondag in de Ronde van Vlaanderen naar de streep moet brengen.

Patrick Lefevere, de ploegleider die zijn hart meestal op de tong heeft, kwam deze week al met een tirade naar zijn renners. Stijn Devolder, de winnaar van vorig jaar in Vlaanderen, werd hard op zijn plaats gezet. ,,Voor renners die zich één keer in een jaar laten zien, is straks geen plaats meer in de ploeg”, zei de ploegbaas zelfs.

Frédéric Amorison staat op het punt om de eerste Belg te worden, David Millar zal een aanval op de leiderstrui van Paolini doen en verder zal iedereen na morgen weer de schouders ophalen over deze Driedaagse. Het is de Ronde van Vlaanderen die telt, de rest is voorlopig maar bijzaak.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s