Johnny verkent morgen parkoers Ronde van Vlaanderen

Frits Bakker

OUDENAARDE – Morgen een uurtje of vijf trainen, zei Johnny Hoogerland dinsdag, op de dag dat bekend werd dat Vacansoleil niet naar de Tour ging. En dan donderdag het parkoers van de Ronde van Vlaanderen verkennen. Of hij net zo goed is als vorig jaar? ,,Ja, ik denk het wel”, vond hij. ,,Ik voelde me redelijk goed in de E3 prijs en in Gent-Wevelgem, dus normaal gesproken moet ik er klaar voor zijn.”

We weten het nog maar al te goed. De Zeeuwse prof had weliswaar de Driedaagse van West Vlaanderen op zijn naam geschreven vorig jaar nadat hij de eerste etappe had gewonnen, maar de echte doorbraak kwam toch in de Ronde van Vlaanderen. Met een tikje geluk pikte hij op weg naar de finale aan bij de koplopers en vervolgens reed hij zo lang in beeld, dat velen na afloop Johnny Hoogerland bij de revelaties zette.

We spraken hem na afloop bij de bus van Vacansoleil, waar de stemming opperbest was, omdat de ploeg met drie renners vertegenwoordig was in de voorste gelederen van Vlaanderens mooiste. Hilaire Van der Schueren wil niets anders dan zondag nog eens zo’n stunt uit te halen. En Johnny Hoogerland laat niets aan het toeval over: morgen verkent hij de belangrijkste punten van de Ronde van Vlaanderen.

Tom Boonen deed het vandaag al. Samen met zijn ploegmaats Kevin De Weert, Maarten Wynants, Carlos Barredo en Sylvain Chavanel werkte de Belgische kampioen 150 kilometer af in bijna vijf uur. De tocht ging van Kruishouten naar Ninove onder een harde wind en slagregens. ,,Het parkoers van dit jaar is gewijzigd, daarom wilde ik het een keer gereden hebben voor zondag. En ik moet zeggen, het was erg nuttig”, zo luidde Boonens reactie na de verkenning.

,,De veranderingen gaan de race beïnvloeden in de kilometers meteen na de Taaienberg en de Eikenberg”, verwacht hij. ,,Op het oude parkoers kon je nog terugkeren tussen deze twee heuvels, nu wordt het lastiger met de nieuwe kasseistroken en nauwe straten. Daarna volgt ook nog de Molenberg, die van de eerste naar de tiende helling is geschoven. Dat gaat de wedstrijd zeker harder en selectiever maken. Alleen de besten zullen vooruit blijven, het wordt dus een ware afvalrace.”

De wegen en de kasseistroken liggen er wel goed bij. ,,Maar we moeten het weer goed in de gaten houden de komende dagen. Als het gaat regenen, dan zullen sommige passages wat lastiger worden. De wind kan natuurlijk ook een beslissende factor worden, dat is in het verleden al vaker gebeurd”, aldus Boonen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Belgische koersen, Ronde van Vlaanderen, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s