Ik denk dat Johnny zondag ook Parijs-Roubaix rijdt

Frits Bakker

YERSEKE – Hij hield zelf de boot nog af, want de ploegleiding moest nog beslissen. Maar zondag al, na de Ronde van Vlaanderen, sijpelden er wat geruchten door in het kamp van Vacansoleil. Johnny Hoogerland moest ook Parijs-Roubaix maar rijden, ook al stond hij niet opgesteld voor de keienklassieker. ,,Ik zet nu alles op de Amstel Gold Race”, had hij al eerder gezegd. ,,En in de Ronde van Vlaanderen ben ik knecht van Björn Leukemans.” Die opdracht vervulde hij met glans, als springplank voor de Belg, maar later reed hij zichzelf ook prachtig in de kijker.

Johnny Hoogerland in Parijs-Roubaix? Hilaire Van de Schueren, de ploegleider, deed er gisteren ook nog lang het zwijgen toe. De ploeg was nog niet bekend, hij moest er nog eens goed over nadenken. En ja, Johnny Hoogerland, de lichtgewicht op de kasseien? Zou dat wel een goeie keus zijn op weg naar de Amstel Gold Race, de klassieker waar hij wel wil schitteren nu Luik-Bastenaken-Luik uit het programma is geschrapt.

Johnny Hoogerland: Parijs-Roubaix of niet? foto Cor Vos

Zo licht als vorig jaar, tijdens de Ronde van Spanje, is Johnny overigens niet meer. Toen zat hij op zijn laagste gewicht, rond de 64, 65, nu weegt hij vier kilo zwaarder. ,,Dat heb ik nodig ook voor dit soort koersen”, legt hij uit. ,,Voor een Ronde van Spanje, met zo veel klimetappes, ligt dat anders. En dan raak je ook nog kilo’s kwijt in drie weken diep gaan.”

We zullen het er maar op houden dat Vacansoleil nog even wat knopen moet doorhakken, maar ik denk dat Johnny zondag aan de start staat in Parijs-Roubaix. Hij is er klaar voor, heeft hij laten zien. En als hij zelf niet tot diep in de finale meekan, zal hij zich ongetwijfeld weer inzetten om Björn Leukemans voorin een handje toe te steken. Vacansoleil heeft even wat teleurstellingen moeten verwerken, maar moet nu zijn beste renners inzetten in de mooiste klassiekers.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Vacansoleil, Voorjaarskoersen

Een Reactie op “Ik denk dat Johnny zondag ook Parijs-Roubaix rijdt

  1. Je hoort nogal: “Wat moet Johnny daar nu doen?” Prachtig om te weten dat hij in 2005 tweede werd in de Parijs-Roubaix voor Espoirs. Prachtig om te zien wie er allemaal achter hem eindigden: Langeveld, Boom, Impey en nog zoveel meer.

    Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar hij zou het moeten kunnen.

    Hier de complete lijst: http://www.dewielersite.net/db2/wielersite/ritficheuitslag.php?ritid=38033

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s