Speciale fiets voor Skil-Shimano tijdens Parijs-Roubaix

door René Schrier

Het team van Skil/Shimano is een van die ploegen die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Parijs-Roubaix, aanstaande zondag. Ook zij gaan met speciale fietsen de kasseien te lijf.

Zo werken de renners en begeleiding van Skil-Shimano nauw en actief samen met Shimano, Koga en overige technische partners. Deze samenwerking leidde tot de ontwikkeling en productie van de Koga Cobblecrosser, een speciale fiets voor Parijs-Roubaix. De  toepasselijk genaamde Cobblecrosser moet de renners onder zowel natte als droge omstandigheden optimaal over de moordende kasseistroken loodsen. Het scandium frame is schokdempend met grotere doorvoerruimte bij remmen en wielen. De remmen zijn van het cantilever-type en de versterkte 32 spaaks wielset met lage aluminium velgen werd eveneens speciaal door Shimano geselecteerd met het oog op optimale demping. De Cobblecrosser is daarnaast uitgerust met het elektronische Di2 schakelsysteem van Sh imano en  speciale satellite shifters zodat de renners op de kasseistroken ook met de handen bovenop het stuur kunnen schakelen. De Cobblecrosser heeft een gitzwart frame en in de graphics wordt subtiel verwezen naar de ‘moordende’ kasseien.

Namens Skil-Shimano komen de volgende renners zondag aan het vertrek in Parijs-Roubaix: Mitchell Docker, Koen de Kort, Floris Goesinnen, Roy Curvers, Robert Wagner, Steve Houanard, Tom Veelers en Robin Chaigneau.


Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s