Middelburger onderzoekt Ronde van Italië

door René  Schrier

De komst van de Giro d’Italia naar Middelburg is voor Douwe Postma uit die stad een prima aanleiding om een aantal vliegen in één klap te slaan.In de eerste plaats is hij bezig aan een masterstudie Sportmanagement. Hij hoopt af te studeren met een onderzoek naar de klanttevredenheid onder de Zeeuwen in het algemeen en de Middelburgers in het bijzonder over de komst van de Ronde van Italië.

kandidaten voor de ere-functie van rondemiss van de Giro d'Italia. foto ANP


Daartoe heeft hij op een speciale site een vragenlijst over de Giro in Middelburg neergezet. Tot nu toe hebben 450 mensen die lijst ingevuld, maar Postma zou graag meer reacties zien. Daarmee wordt de deelname aan de enquête representatiever.
„Als het onderzoek gereed is kunnen organisatoren van sportevenementen er hun voordeel mee doen, maar het kan ook voor overheden interessant zijn, wat de bevolking er van vindt. Er wordt vaak onderzoek gedaan naar de economische aspecten van dergelijke evenementen. Maar veel minder naar klanttevredenheid.” Postma heeft het over een unieke kans; het gaat over zijn liefhebberij fietsen; het gebeurt in zijn woonplaats en hij wil er mee afstuderen.
Eind mei wil hij hij het onderzoek gereed hebben. Tot 1 mei kunnen de vragenlijsten ingevuld worden. „Het gaat niet alleen om de mening van inwoners van Middelburg. Ik wil ook weten wat anderen er van vinden. Om het onderzoek zo breed mogelijk te maken zijn de vragen verdeeld over vijftien thema’s. Het invullen duurt vijf tot acht minuten.”
Postma is in het dagelijks leven docent marketing aan de Hogeschool Zeeland. Hij heeft uit zijn studenten dan ook een panel samengesteld om de eerste vragenlijsten aan voor te kunnen leggen en te toetsen.

Het vragenformulier is te vinden op: www.sportbeterbekeken.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s