Johnny Hoogerland: misschien toch nog Luik-Bastenaken-Luik

Frits Bakker

ROUBAIX – Meer dan tevreden was hij over zijn optreden in Parijs-Roubaix, die hij voor het eerst reed met de profs. Op de wielerbaan van Roubaix sprintte Johnny Hoogerland in een groepje voor de tiende plaats. Hij werd 25e, omdat hij net iets te ver vanachter zat om nog korter te rijden. ,,Ik heb ongelooflijk afgezien tot het Bos van Wallers, daarna ging het best wel goed. Ik voelde dat de benen goed waren, in deze vorm kijk ik uit naar de Amstel Gold Race.”

Hij werd gespaard voor valpartijen (,,maar overal vielen ze met bosjes”), kreeg niet te maken met pech, maar keek achteraf terug op de zwaarste koers die hij ooit heeft gereden. ,,Het is met niets te vergelijken, ook niet met de Parijs-Roubaix die ik bij de beloften heb gereden en waarin ik tweede werd. Toen was de afstand veel minder en lag het Bos van Wallers er bijvoorbeeld niet in. En da’s echt een verschrikking hoor.”

Fabian Cancellara tijdens zijn indrukwekkende solo in Parijs-Roubaix. foto Cyclingnews

Als een specialist van de kasseien wordt hij niet gezien, toch reed Hoogerland tot het einde toe in een groepje met Popovich, Hincapie, Guesdon, Hunt, Hayman, Langeveld, Maaskant, Terpstra en Veelers. ,,Hilaire, de ploegleider, was meer dan tevreden. En Vacansoleil heeft weer een prachtige koers gereden met Björn Leukemans.”

,,Ik wil woensdag de Brabantse Pijl rijden, hoewel Hilaire het beter vind dat ik het niet doe. Hij wil dat ik mijn rust neem en me helemaal op de Amstel Gold Race van zondag concentreer. Ik vind dat het voor mezelf beter is om woensdag gewoon te koersen.”

De ploeg heeft zelfs nog een klein kansje om ook uitgenodigd te worden voor Luik-Bastenaken-Luik op de zondag na de Amstel Gold Race. ,,Het schijnt”, zegt Johnny, ,,dat Lampre, met de problemen die er daar zijn, een twijfelgeval is geworden. Wij rijden hem graag hoor, maar het zou jammer zijn dat het op deze manier zou gebeuren. Als het waar is met Lampre, dan is het weer niet goed voor de wielersport.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Klassiekers, Parijs-Roubaix, Voorjaarskoersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s