Zeeuwse dikke banden races verdienen steun

door René Schrier

Vandaag is in Middelburg de Zeeuwse dikke banden competitie van start gegaan. Ik ben bij die eerste keer eens gaan kijken, want ik vind het een goed initiatief. Als je het enthousiasme van die jonge gasten op de fiets ziet dan kan het niet anders of het is prima reclame voor de wielrennerij.

Bij de start van de eerste dikke bandenrace van 2010 in Zeeland. foto René Schrier

Natuurlijk zullen over 10 jaar deze jongens en meisjes niet allemaal op een racefiets zitten, maar ze hebben eens kennis kunnen maken met een wielerwedstrijdje, en die eerste kennismaking kan wel eens heel belangrijk zijn. Daarom is het goed dat Sport Zeeland en Delta hun nek voor de dikke banden wedstrijden hebben uitgestoken. Trouwens ook de Rabobank laat zich op dit terrein niet onbetuigd.

Voor een filmreportage van die eerste wedstrijden in Middelburg kijk op de volgende pagina.

De dikke banden wedstrijden zijn er dus om jongens en meisjes kennis te laten maken met de wielrennerij. En als dat aanslaat kunnen die jonge talentjes zich melden bij Zeeuwse verenigingen of als ze dat niveau te hoog vinden een trim- of toerclub.  Als er maar een vervolg aan wordt gegeven. Want ook de Zeeuwse wielrennerij kan wel een oppepper gebruiken.

Het programma dat nu in Zeeland is begonnen duurt drie jaar. Nadat in allerlei gemeenten voorrondes zijn gereden volgend de regionale finales. Daarna is er op 12 juni, op de dag dat ook de Delta Ride for the Roses gereden wordt, in Goes de finale vaan de Zeeuwse dikke banden competitie.
Daarna zijn er nog wel wedstrijden, maar dat heeft te maken met het feit dat het het eerste jaar is. Daarom mag ook iedereen die dat wil aan de finales deelnemen. Volgend jaar wordt dat al wat strakker geregeld.

Moeite met het bandje van de helm. foto René Schrier

Dikke banden races zijn gewoon leuk om te bekijken. Ook als je geen (klein)kinderen hebt die meefietsen. Het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk. En wie weet kunnen we met zijn allen over 15 jaar langs de kant van de weg staan om de opvolgers van Theo Middelkamp, Jan Raas of Johnny Hoogerland aan te moedigen. Want die zijn toch ook op een fiets met dikke banden begonnen.

Op de site van het Zeeuwse fietsjaar zijn de uitslagen van de dikke banden races te vinden. http://www.zeeuwsjaarvandefiets.nl zijn de uitslagen van de Zeeuwse dikke banden competitie terug te vinden. Wie foto’s heeft gemaakt van deze wedstrijdjes kan ze sturen naar foto@zeeuwsjaarvandefiets.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Jonge talenten, Wielervideo's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s