Het wielercafé in Middelburg, allemaal komen vanavond

Frits Bakker

MIDDELBURG Wat lijkt het me fantastisch om met Johan van der Velde (vanavond in het wielercafé van de PZC in het Voetbalmuzeum in Middelburg) nog eens terug te gaan naar die legendarische dag in de Ronde van Italië in 1988. Hij bedwong de beruchte Gavia in die etappe, werd bevangen door de kou, stapte in de afdaling bibberend in een busje en kwam als laatste aan de finish. De jury zag het door de vingers. Johan van der Velde mocht een dag later toch starten.

De Brabander was al veelbelovend toen hij aan zijn carrière begon, met overwinningen in de Ronde van Romandië, de Ronde van Engeland en de Ronde van Nederland in zijn eerste profjaar. Bovendien hielp hij in zijn tweede jaar Joop Zoetemelk als meesterknecht aan de Touroverwinning. Maar eigenlijk is Johan nooit echt doorgebroken als ronderenner, omdat hij tekort schoot in zijn tijdritten.

De Zeeuwse delegatie die de Giro-etappe binnensleepte, poseert samen met Yolanthe op de presentatie in Milaan. foto Frits Bakker

Jeroen Blijlevens (bijnaam Jerommeke) komt ook vanavond, om verhalen op te diepen uit zijn tijd bij het TVM van Cees Priem, zijn sprintzeges in de Tour de France en de Ronde van Italië. En ook hoe de Italiaanse ploegbazen van Polti, waar hij in zijn nadagen nog reed, hem wilden omvormen tot een renner die redelijk goed de bergen kon verteren.

Egon van Kessel heeft deze week in de PZC al uitgelegd wat er schort aan de talentenopleiding van de Rabobank. De oranje shirts van de bankploeg waren in het voorjaar wel vaak voorin te vinden, totdat het in de finales op winnen aankwam. Dat moet het thema zijn waarover we de ex-bondscoach eens lekker aan de tand gaan voelen.

Burgemeester Koos Schouwenaar en wethouder Albert de Vries van Middelburg komen vertellen over het voortraject om de Ronde van Italië binnen te halen en de verwachtingen voor de grote dag, maandag 10 mei, als het Giropeloton van Amsterdam naar Middelburg rijdt.

Kortom: het wordt boeiend en vooral gezellig, vanavond in het Wielercafé. Het zit bijna vol, maar met een beetje inschuiven kunnen we nog wel wat echte wielerliefhebbers een mooi plaatsje geven in de zaal. Wat we ook doen: fietsen tegen de klok, we verloten een officieel shirt van de Rabobank, een vrijetijds shirt van Vacansoleil en een supportersdas van de ploeg van Johnny Hoogerland.

De deuren van het Voetbalmuzeum gaan open om 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. Toegang is vrij, iedereen is welkom.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Wielercafé's

2 Reacties op “Het wielercafé in Middelburg, allemaal komen vanavond

  1. Jammer dat het gelijk met de 1e etappe van de Omloop van Borsele is.

    • rschrier

      Dat is zeker jammer, maar het is vreselijk moeilijk mensen als Johan van de Velde, Jeroen Blijlevens en Egon van Kessel bij elkaar te krijgen. Het was zelfs te danken aan de Omloop van Borsele want daar moest Blijlevens toch zijn. En er komen nog twee PZC wielercafés, dus het blijft lastig plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s