Drie kenners over het talent Johnny Hoogerland

Frits Bakker

MIDDELBURG – ,,Weet je, ik ga maar eens een paar weken rust nemen, daar ben ik aan toe”, zei Johnny Hoogerland die zondag aan het einde van een zware Amstel Gold Race. Hij heeft de daad bij het woord gevoegd. Vanmorgen sprak ik hem even kort en hij vertelde me dat het wel tot de tweede week van mei kan duren voordat hij weer in een wedstrijd verschijnt. Misschien is dat ook maar het beste na een lange winter, een intensief voorjaar en de teleurstelling van een paar gemiste kansen, omdat Vacansoleil nu eenmaal de Tour en de Giro niet mag rijden.

Johnny Hoogerland. foto Frits Bakker

We spraken vrijdagavond in het Wielercafé van de PZC in het Voetbalmuseum heel kort met drie kenners over ons Zeeuwse talent. Veel wilden ze er niet over kwijt, omdat de carrière van Johnny nog zo pril is. Toch willen we u een paar korte fragmenten niet onthouden.

Jeroen Blijlevens, ex-renner, onder meer sprintwinnaar van etappes in de Tour, de Giro en de Vuelta: ,,We moeten Johnny niet afrekenen op die paar mindere koersen, hij heeft een prachtige start gemaakt bij de profs. Jammer dat hij met zijn ploeg niet de grote rondes rijdt, want daar had ik hem nu, in zijn tweede jaar, wel eens willen zien. Ik blijf heel optimistisch over hem, want wat hij vorig jaar heeft laten zien, was van grote klasse.”

Egon van Kessel, ex-bondscoach, nu manager en coach van het vrouwenteam van Cervélo: ,,Ik heb Johnny in zijn jonge jaren dikwijls mee gehad met selecties. Toen was hij nog te speels, nog niet serieus genoeg met zijn toekomst bezig. Vorig jaar heeft hij me eerlijk gezegd verbaasd met zijn progressie. Ik zie in Johnny een eendagsspecialist, geen echte ronderenner. Zijn tijdrit is niet goed genoeg. Maar voor de klassiekers lijkt hij uit te kunnen groeien tot een groot renner.”

Johan van der Velde, ex-renner, schitterde in Tour en Giro: ,,Ik heb ontzettend genoten van Johnny vorig jaar. Toen hij daar in de Giro en op het WK zo tekeer ging, zat ik op het puntje van mijn stoel. Dan zou ik hem wel vooruit willen schreeuwen. Mijn zoon, Ricardo, is een paar jaar jonger dan Johnny, ze komen elkaar wel eens tegen. Ik geloof dat we best weer een goede lichting hebben en denk dat Johnny er kan komen, maar hard trainen, voor je vak leven als prof, dat is de grootste vereiste.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Jonge talenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s