Het aftellen naar de Juniorendriedaagse van Axel is begonnen

AXEL- Nog een paar weken en het startsignaal klinkt voor de 29e editie van de Internationale Juniorendriedaagse van Axel, een sportief evenement waarbij jong en oud in eigen streek kan genieten van aankomende topwielrenners! In deze laatste weken voor de koers neemt de wedstrijdspanning met de week toe. Hotelaccommodaties, routes, veiligheid, foerage, promotie; op een breed scala aan terreinen zijn de organisatoren actief om opnieuw een succesvol wielerweekend te realiseren.

Ze kunnen dit jaar rekenen op maar liefst 198 deelnemers uit alle hoeken van Europa. Veel, zo niet alle aandacht zal uitgaan naar Jasper Stuyven. Stuyven, die rijdt voor AVIA cycling team, is wereldkampioen junioren. Voor de Internationale Juniorendriedaagse is het een bijzonder compliment dat hij zich hier wil meten met andere jeugdige toprenners.

Het peloton van de Juniorendriedaagse in de Vlaamse Ardennen.

Natuurlijk verheugt het de organisatoren dat het opnieuw gelukt is de wedstrijd van de grond te krijgen. Het feit dat zoveel sponsoren de organisatie  trouw zijn gebleven, vervult de Driedaagse met enige trots. De financiële ondersteuning vanuit het Delta Zeeland Fonds onderstreept dat.

Zoals gebruikelijk vindt op donderdag 29 april een voorbeschouwing van de koers plaats. Genodigden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Niet alleen maakt u nader kennis met de koers en de mensen achter de schermen, ook is er gelegenheid om kennis te maken met de sponsoren.

De aanmeldingen voor de Junioren Driedaagse zijn vanuit alle windstreken binnengestroomd. Zo geven de volgende teams acte de présence:

6 nationale selecties, 14 internationale clubs (o.a. uit Duitsland, België, Denemarken), 5 districtsploegen en 8 Nederlandse clubs.

De officiële presentatie van de 29e editie van de Internationale Junioren Driedaagse vindt plaats op donderdag 29 april om 20.00 uur in Het Wapen Axel. Pers, sponsoren en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Om de veiligheid van de renners te waarborgen is het belangrijk dat vrijwel  iedere straat wordt bewaakt door een vlagger. De vlagger attendeert renners ook op naderende verkeersobstakels. Voor een goed en veilig verloop van onze wielerwedstrijden zijn de organisatoren nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de wedstrijden op 21 en 22 mei. 

Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via info@juniorendriedaagse.nl. Uiteraard krijgt u vooraf een uitgebreide en duidelijke instructie.

De website van de Driedaagse trekt jaarlijks veel bezoekers. En terecht; de site is uw bezoek meer dan waard. Hier leest u alle wetenswaardigheden over de koers, prachtige foto’s, interessante persberichten en volop links naar onze sponsoren.

www.juniorendriedaagse.nl

De Driedaagse mag zich deze editie verheugen in het prettige gezelschap van twee rondemissen; Jennifer Kox en Brazil Deij. Beide dames waren ook in 2009 rondemiss. Dit is hen, de renners en ons zo goed bevallen dat zij dit jaar opnieuw van de partij zijn! 

 De wedstrijd is handen van U.C.I. Kenneth Simonsson uit Zweden. Hij wordt geassisteerd door de Nederlandse wedstrijdleider Wilfred Haan uit Nieuwleusen.


De vier etappes zijn verdeeld over drie dagen. De proloog (Philippine – Axel) vindt plaats op vrijdagmiddag 21 mei. Op zaterdag starten de renners met een individuele tijdrit. ’s Middags vindt de derde etappe plaats (Hulst-Axel). Op zondag 23 mei vindt, in samenwerking met de wielervereniging Strijpen, de laatste etappe plaats in de Vlaamse Ardennen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Junioren en nieuwelingen, Juniorendriedaagse Axel, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s