Kirsten Wild sprint van de ene naar de andere overwinning

Frits Bakker

BORSELE – Zaterdag in de Omloop van Borsele, zondag in de GP van de Stad Roeselare: op het sprintgeweld van Kirsten Wild staat al weken geen maat. De Zwolse renster (28) van het Cervélo team van ex-bondscoach Egon van Kessel heeft na een ongelukkige seizoenstart de smaak te pakken. In de Omloop van Borsele won ze zelfs voor de derde opeenvolgende keer.

Kirsten Wild is een sprintster van het zuiverste soort. Zaterdag toonde ze dat nog eens aan op de streep in Borsele, waar ze onder andere Marianne Vos ver achter zich liet. Maar behalve sprintster is Wild ook sterk in korte tijdritten en blijft ze onverstoorbaar in harde finales. Met die kwaliteiten teistert ze sinds kort weer het vrouwenpeloton, want behalve in de Omloop van Borsele en in de GP Roeselare won ze ook al in de Ronde van Gelderland op 17 april en in de GP Dottignies op 5 april.

Kirsten Wild is bezig aan een prachtige serie van overwinningen.

Egon van Kessel had het vrijdagavond al voorspeld in het Wielercafé van de PZC in Middelburg. Jeroen Blijlevens, ook ploegleider, zei: ,,Wij komen met Marianne Vos om te winnen.” ,,Zullen we zien”, zei Van Kessel, die wel wist hoe zeer Kirsten Wild deze wedstrijd voor de derde keer op haar palmares wilde bijschrijven.

Het Zeeuwse wielerweekend, met de Omloop van Borsele en de Wim Hendrikstrfee, trof het met prachtig lenteweer. Johim Ariesen toonde zich in de Hendrikstrofee als een groot talent, dat eerder ook al de Omloop van de Houtse Linies en de Ronde van Midden-Brabant had gewonnen. De Zeeuwen Sander Stiegelis, Dennis Raadtgever en Johnny van de Klooster speelden geen hoofdrol. Stiegelis en Raadtgever reden de wedstrijd wel uit, maar op meer dan drie minuten van de winnaar.

Anne Eversdijk was in de Omloop van Borsele voor vrouwen beste Zeeuwse met een 33e plaats. Dat had ze te danken aan een betere sprint dan de andere Zeeuwen die de koers uitreden. Agnieta Francke zat aanvankelijk goed mee in de kopgroep, maar werd door een val teruggeworpen.

Alex Minting werd winnaar bij de nieuwelingen in de Wim Hendriksrofee, Davy Gunst uit Yerseke was de beste Zeeuw met een 24e plaats. De wedstrijd bij de meisjesjunioren in Borsele werd ontsierd door een flinke valpartij in de eindsprint. Daarbij raakten  twee rensters zodanig gewond, dat ze per ziekenwagen moesten worden afgevoerd. De Britse Laura Trott werd eindwinnaar van de wedstrijd.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen, Jonge talenten, Junioren en nieuwelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s