Tourorganisatie Rotterdam geeft KNWU cheque van 50.000 euro

ROTTERDAM – Het organisatiecomité van le Grand Départ Rotterdam, organisator van de start van de Tour de France in Rotterdam, overhandigt morgen een cheque ter waarde van 50.000 euro aan de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Projectleier Wim Hoogendoorn zal de cheque in Utrecht tijdens het congres van de KNWU overhandigen aan KNWUvoorzitter Marcel Wintels.

De organistie in Rotterdam doet er alles aan om in de aanloop naar het grote evenement in de Maasstad het fietsen te promoten. Dat gebeurt vooral tijdens de vele side events, waarmee tot nu toe al meer dan 800.000 mensen bereikt zijn. Onderdelen van die side events zijn bijvoorbeeld speciale clinics voor kinderen en een serie Le Grand Départ Dikke Banden Races voor de jeugd. Tijdens deze fietswedstrijdjes voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar is het de bedoeling om de kinderen kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor het fietsen. Bovendien wordt de jeugd bewust gemaakt dat fietsen kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en een beter milieu.

Vooral op het gebied van de clinics en de Le Grand Départ Dikke Banden Races trekt Le Grand Départ Rotterdam 2010 samen op met de KNWU, de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland, die als doel heeft geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. Met zijn wielerinfrastructuur en zijn vele vrijwilligers en sponsors op allerlei gebieden, in de diverse afdelingen en districten, slaagt de KNWU er elk jaar weer in om vele wedstrijden te organiseren, waardoor bijvoorbeeld ook de jongste jeugd zijn weg weet te vinden naar deze sport.

Rotterdam wil met de cheque zijn waardering uitspreken voor het goede werk dat de KNWU met name verricht op het gebied van sportontwikkeling. In de waarde van de cheque zitten ook een veelvoud aan vrijkaarten voor het bijwonen van Le Grand Départ besloten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s