Bicycle Film Festival komt 8 mei naar Amsterdam

Voor het eerst in het tienjarig bestaan komt het internationale Bicycle Film Festival naar Amsterdam. Op uitnodiging van Mediamatic toont het Bicycle Film Festival een selectie van de beste internationale fietsfilms in de grote zaal van Pathé Tuschinski op zaterdag 8 mei 2010. ‘Het is altijd al een droom geweest om het festival naar Amsterdam te brengen, we zijn trots om eindelijk het festival te houden in de stad van de fietsen,’ aldus Brendt Barbur, organisator Bicycle Film Festival.
Het programma op 8 mei is als volgt:
Programma 1 | 18.30 Urban Bike Shorts, een collectie van zeventien korte films  zoals Anima d’Acciaio (Soul of Steel), Giovanni Pelizolli “Diocc” en Ski Boys, geregisseerd door Benny Zenga. 
Programma 2 | 20.30 Standing Start (UK 2007, 12 min) + Tour Des Légendes (NL 2003, 68 min.) 
Tour Des Légendes is een Nederlandse productie van regisseur Erik van Empel die in de annalen van de Tour de France wordt gezogen om de geschiedenis van de mooiste race ter wereld vast te leggen.
Programma 3 | 22.30 Made in Queens (USA 2008, 10 min) + Where Are You Go (Canada 2009, 60 min)
Where Are You Go is een documentaire over een vier maanden durende fietstour van Cairo naar Kaapstad, en route met Tour d’Afrique, ’s werelds langste fiets race en expeditie. Regie: Benny Zenga & Brian Vernor.
Het Bicycle Film Festival is een toonaangevend evenement over urban bike culture. Vanaf de roots in New York City is het festival uitgegroeid tot een gevarieerd festival met muziek, kunst en film. Dit jaar worden er wereldwijd 300.000 mensen verwacht in meer dan dertig steden over de hele wereld.
Kaarten voor het festival zijn te koop via www.pathe.nl of aan de kassa van Pathé Tuschinski. Entree bedraagt 11 euro per film programma. Het film ticket geeft tevens gratis toegang tot de Sur Place tentoonstelling in de Mediamatic Bank.
Opening tentoonstelling Sur Place
Op zaterdag 8 mei gaat ook de tentoonstelling Sur Place, over urban bike culture, van start in de Mediamatic Bank. Er is muziek, kunst een goldsprint-race en een indoor fietsbaan. Sur Place is geopend van 8 mei t/m 22 augustus 2010.
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s