Dikke Banden Races voor Grand Départ van start

ROTTERDAM Morgen (woensdag 28 april) worden aan de Rotterdamse Binnenrotte vanaf twee uur Dikke Banden Races verreden. De wedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van de vele Side Events die de Gemeente Rotterdam, dienst Sport en Recreatie, in het kader van Le Grand Départ 2010 organiseert om de Tourstart in de Havenstad te stimuleren bij de jeugd.

 De fietswedstrijdjes zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zonder KNWU-licentie. Het is de bedoeling om kinderen op deze manier kennis te laten maken met en enthousiast te maken voor het fietsen. Bovendien wordt de jeugd bewust gemaakt dat fietsen kan bijdragen aan een gezonde leefstijl en een beter milieu.

De Grand Départ Dikke Banden Races worden verreden op een afgezet parkoers en de deelnemers krijgen een fiets ter beschikking gesteld. Er wordt in zes categorieën gestreden. Aan elke manche kunnen maximaal 24 kinderen meedoen.

 Na de Binnenrotte zullen er ook nog wedstrijden worden gehouden in de overige deelgemeenten van Rotterdam. De winnaar van iedere categorie mag op vrijdag 2 juli de grote finale rijden op het echte parkoers van de proloog van de Tour de France.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tourstart Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s