In de ban van de vrouwen

door René Schrier

Ik ben de laatste week af en toe bezig geweest met de kandidaat rondemissen voor de Giro aankomst in Middelburg. Uit zeven, eerst acht, meisjes moet een Middelburgse rondemiss voortkomen. Om te bepalen wie dat mag worden moeten de dames allerlei tests afleggen.
Dat ‘bezig geweest’ is (helaas misschien) niet wat jullie denken. Een interview met de initiatiefneemster van deze contest ex-miss Nederland Miranda Slabber en de meiden opvangen en begeleiden bij het wielercafé dat de PZC vrijdagavond in Middelburg hield.

Ik kwam deze afbeelding tegen en toen moest ik op een of andere manier toch nog aan de meiden denken. Miranda had me vertelt over vooroordelen en knappe leeghoofden. Dat was allemaal niet het geval, bezwoer ze me. Maar de meisjes die zich vrijdagavond in het wielercafé meldden hadden nog niet echt veel over de wielrennerij in het algemeen en de Giro in het bijzonder nagedacht.

Maar goed, het was dan ook nog maar het begin van hun opdracht om het tot de uiteindelijke verkiezing van 7 mei vol te houden. Ze moesten nog banden plakken, fietsen, gidsen en nog veel meer moeilijke dingen voor knappe meiden. Ik heb na afloop nog een foto van het zevental gemaakt en hoorde later op de avond al de eerste roddel over de Zeeuwse rondemissen.

Het schijnt dat een van de aanvankelijk acht meisjes,  Kayleigh de overstap heeft gemaakt en het zekere voor het onzekere heeft gekozen. Ze zou er voor gekozen hebben om rondemiss te worden bij de Delta Tour. Dan weet je zeker dat je een winnaar kunt kussen. Spanningen dus al meteen tussen de Zeeuwse blommen. Wie weet wat dat nog gaat worden. Volg de meiden op de voet, want ze duiken overal op. Bijvoorbeeld zaterdag in Renesse bij de opening van de meimaand fietsmaand.

In volle glorie voor het PZC wielercafé. foto René Schrier

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Giro, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s