Leuke week in Middelburg

door René Schrier

Wethouder De Vries heeft de Giro feestweek in Middelburg geopend.Het begin is er en het belooft hartstikke leuk te worden. Ik heb Middelburg altijd een beetje een stijve stad gevonden. Daar waar Wemeldinge al wekenlang prachtig versierd was voor Koninginnedag was er in Middelburg niets te zien. Dus ik vreesde het ergste voor de finish van de Giro.Maar het lijkt allemaal goed te komen. Gisteren was de gemeente Middelburg, dus de Giro nog prominent aanwezig op de start van de Meimaand Fietsmaand. 

Bidons voor bezoekers aan de start van de Meimaand Fietsmaand. foto Marieke van de WegheDe Kandidaat rondemissen voor een van de truien van de finish in Middelburg verzorgden de ravitaillering in Burgh-Haamstede.

En ze maakten een rondje op de zesmans tandem van het Brabants Fietsharmonisch Orkest. Vanavond is het pizza’s gooien bij de Italiaan op de Dam in Middelburg, waar de streep is getrokken voor de Giro aankomst.

Kortom er is deze week van alles te doen in  het kader van de Giro in aankomst in de Zeeuwse hoofdstad. Vandaag bijvoorbeeld een kunst en cultuurroute met veel kunst in het teken van de wielrennerij. Donderdag staat de weekmarkt in het teken van Italië en de hoogtepuntgen zijn ongetwijfeld het festival Klein Italië van vrijdag, de dikke banden regiofinale van maandag 10 mei, de toertocht van zaterdag en maandag natuurlijk de finish. Zie meer op www.giromiddelburg.nl

Zelf zit ik de dag van de etappe tussen Amsterdam en Middelburg in de reclamekaravaan. Tal van PZC-journalisten zijn dan actief om vanuit hun visie verslag te doen van de aankomst en passage van de renners. Ik doe het vanuit de reclamekaravaan.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s