Kan Oscar Freire wel starten in de Giro?

Frits Bakker

MIDDELBURG – Met Oscar Freire gaat het al een paar weken niet zo goed en nu is ook Koos Moerenhout nog geveld door een infectie. Rabobank maakt zich zorgen over de ploeg die zaterdag aan de start moet staan in de Ronde van Italië. De beslissing over de definitieve ploeg zal vandaag vallen.

Oscar Freire, de glorieuze winnaar van Milaan-Sanremo en eigenlijk het enige lichtpuntje voor Rabo in het voorjaar, tobt met een allergie. De Spanjaard is gisteren al in Nederland gearriveerd om zich te laten onderzoeken door een Keel en oorarts. De conditie is aan de vooravond van de start niet optimaal, de kansen op een sprintzege in de eerste dagen zijn geslonken. Dat wil zeggen: als Freire tenminste kán starten.

Oscar Freire, onzeker voor de Giro door een allergie.

Hetzelde geldt voor Koos Moerenhout, de meesterknecht, die in zijn nadagen nog twee keer Nederlands kampioen op de weg is geworden en de Giro als één van zijn laatste kunstjes beschouwt. Koos is ziek, heeft een infectie aan de luchtwegen en zit al een paar dagen thuis.

De Rabobank houdt zijn hart vast, want zonder Freire zal het veel lastiger zijn om te scoren. Bauke Mollema kan als kopman hooguit worden ingeschat als een renner voor de top twintig, Graeme Brown kan misschien een keer meesprinten op de tweede rij, Kozontchuk, Flens, Van Emden en Wening zijn helpers, die af en toe eens met een ontsnapping mee mogen en alleen Mauricio Ardila zou voor een stuntje in een bergetappe kunnen zorgen.

Twee reserves staan intussen al klaar om in te vallen. Tom Stamsnijder voor het geval er één uitvaller is, Steven Kruijswijk als de twee renners uit de basisploeg niet aan de start verschijnen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Rabobank, Ronde van Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s