Frits, de PZC en stickers

door René Schrier

Het zijn roerige tijden, als het Giro-peloton door Zeeland trekt. Dan zijn het hoogtijdagen voor onze collega’s en voor Frits en mij. En als je dan die hele PZC, nou ja, halve dan misschien, vol schrijft met Giro-verhalen dan schiet het blog er wel eens bij in.

Frits in zijn auto zondag in Nieuwegein, net nadat hij de koers uit was gestuurd. foto Marieke van de Weghe

En Frits heeft veel te vertellen. Zoals altijd. Dat weten zijn vaste (Twitter) volgers. Maar deze keer moet ik het even over Frits hebben. Hij is namelijk meteen in de eerste de etappe van de Giro in Nederland al weer de koers uitgestuurd. Het is niet de eerste keer dat hem zoiets overkomt.

Ik ga daar nu even kort op in omdat hij het zelf te druk heeft met een duivelse nachtelijke  rit naar Italië. Natuurlijk het komt goed uit dat het profpeloton ook die kant opgaat, maar Frits wil er zelf met enkele Zeeuwsvlaamse vrienden ook graag fietsen. Overigens, voor u zichzelf weer zorgen gaat maken. Frits rijdt bij lange na niet het hele traject zelf.

Terug naar zondagmiddag. Alles was geregeld. Frits en ik zouden de Giro volgen. Voor deze speciale Zeeuwse gelegenheid hadden we onze auto’s herkenbaar volgeplakt met stickers zodat we als PZC auto’s herkenbaar zouden zijn. De gedachte daarachter is dat wel al jarenlang allerlei koersen volgen in binnen en buitenland, Frits en ik al jarenlang steevast bij de start van de Tour de France aanwezig zijn en dat je daar ook best voor uit mag komen. Een soort van als krant uit de wielerkast komen. En omdat we al vaker reportages hadden gemaakt vanuit de koers leek het de redactie wel eens aardig om deze keer door Zeeland ook eens een verhaal te maken vanuit de reclamekaravaan.

Dat is gebeurd en de producten daarvan zijn op internet, in de PZC en op onze blogs en Twitters te zien. En er komen er nog meer. Want het zijn drukke tijden.

En wat dat verhaal over Frist betreft en uit de koets gestuurd worden. Dat heeft alles met stickers te maken. Hij vertelt het zelf binnenkort vast nog. En zelf wil ik het ook nog wel eens hebben over de reclamekaravaan.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Giro, Ronde van Italie, Ronde van Italie in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s