Delta Tour is vooral blij met Tyler Farrar

Frits Bakker

DOMBURG – De Delta Tour Zeeland, die volgende week vrijdag, zaterdag en zondag wordt gereden, moet het in de derde editie doen met twee ProTourploegen en een deelnemersveld zonder veel toprenners. Tyler Farrar van Garmin, vorig jaar winnaar van de proloog en eindwinnaar van de driedaagse, is de grote publiektrekker. Jammer genoeg zal Johnny Hoogerland niet deelnemen. De Zeeuw rijdt nu de Ronde van Luxemburg en volgende week meer dan waarschijnlijk de Ronde van Zwitserland. Hans Dekkers is derhalve de enige Zeeuw.

Ronald Apers, verantwoordelijk voor het rennersveld, heeft stad en land afgereisd en al zijn relaties aangesproken om de koers toch nog een aansprekend potentieel aan renners te geven. Dat is maar ten dele gelukt, zo bleek vanmiddag tijdens de presentatie in De Parel in Domburg, waar Patrick Tolhoek als nieuwe koersdirecteur werd voorgesteld. De oud-renner is opvolger van Adrie van der Poel.

Alessandro Pettacchi won vorig jaar de laatste etappe in Terneuzen, Tyler Farrar (rechts) werd eindwinnaar.

Rabobank en Garmin zijn de enige twee topploegen die volgende week van start gaan. Rabobank komt met een deel van de jonge ploeg die de Ronde van Italië heeft gereden. Het Zeeuwse publiek krijgt ook Steven Kruijswijk, de revelatie uit de Giro, te zien. Daarnaast rijden voor de bankiersploeg Lars Boom, kanshebber om de tijdrit in Hulst te winnen, sprinter Graeme Brown, Rick Flens, Tom Leezer, Joost Posthuma, Kai Reus en Tom Stamsnijder.

Tyler Farrar is bij Garmin omringd door sterke renners als Svein Tuft, Travis Meyer, Kirk Carlsen, Julian Dean en Ricardo van der Velde. De organisatie heeft in totaal zestien ploegen en 128 renners weten vast te leggen. Vacansoleil komt zonder Johnny Hoogerland, maar met Ongarato als sprinter en Bobbie Traksel als winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Johnny Hoogerland, zo vertelde een van de ploegleiders, bereidt zich deze week in Luxemburg voor op zijn volgende klimtest. De Ronde van Zwitserland is een koers voor de echte klassementsrenners, maar vooral voor renners die goed bergop kunnen. Hoogerland wil er na een lange periode van rust en een herstart in de Ronde van België een nieuwe start van het seizoen maken.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Delta Tour Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s