Visconti wint in Luxemburg, Hoogerland in lange vlucht

Frits Bakker

HESPERANGE – Giovanni Visconti heeft vanmiddag de eerste etappe in de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Italiaan uit de ISD Neri ploeg won de sprint van Yauhenie Hutarovich en Borut Bozic van Vacansoleil. Cyriel Lemoine van Saur nam de leiding in het algemeen klassement over. Johnny Hoogerland reede lange tijd met twee man voorop, maar eindigde na die vlucht met twee andere renners op ruim vijf minuten van het grote peloton, waarin zestig renners zaten onder wie Lance Armstrong en Fränk Schleck.

Twee koeien negeren het peloton in de Ronde van Luxemburg. foto Cyclingnews

De Ronde van Luxemburg startte gisteren met een proloog die werd gewonnen door Jimmy Engoulvent. De etappe van vanmiddag, over 174 kilometer van Luxemburg naar Hersperange, was vrij lastig en bracht de renners in de achterhoede in de problemen. Vacansoleil was wel goed vertegenwoordigd in het peloton met Borut Bozic, Michal Golas (9e), Matteo Carrara (26e) en Björn Leukemans (34e).

Cyriel Lemoine heeft in het klassement een voorsprong van één seconde op Gregory Rast van Radioshack, Lance Armstrong is in dezelfde tijd derde in de rangschikking. Borut Bozic is vierde op twee seconden. Johnny Hoogerland ontsnapte al vroeg met Anthony Charteau van Bbox en Morten Knudsen van Differdange. Het drietal werd op twintig kilometer van het einde ingelopen.

Giovanni Visconti won de etappe van Luxemburg naar Hesperange. foto Cyclingnews.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Actueel

3 Reacties op “Visconti wint in Luxemburg, Hoogerland in lange vlucht

  1. Johnny heeft samen Charteau en Knudsen lang tijd in een kopgroep gereden. Dat mis ik in dit stuk. Hier het bewijs: http://www.youtube.com/watch?v=H_MsWqfVSoA

    • fbakker

      Je hebt groot gelijk, Mark, ik was gisteravond bij presentatie van Delta Tour en heb het verder niet meegekregen. Maar prachtig dat Johnny zich weer in vorm rijdt en zich uitput in lange ontsnappingen. Dat is een teken dat hij er straks weer aankomt en ongetwijfeld een goed najaar gaat rijden. Ik sprak gisteren bij Delta Tour met zijn vader, die vertelde dat Johnny rust heeft genomen, maar ook nog flink ziek is geweest. Hij stoorde zich, terecht, wat aan commentaren. En zei: ,,Als Johnny te veel rijdt is het niet goed, en als hij rust neemt, vinden ze weer dat hij te weinig rijdt.” Zo is het altijd wat.

  2. Johnny is gebaat bij een langere rustperiode na zo’n lang voorjaar. Waarschijnlijk komt Zwitserland nog te vroeg, maar de weken daarna verwacht ik dat hij er weer zal staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s