BLØF, Wilfried de Jong en Joop Zoetemelk bij Touropening.

ROTTERDAM – Ras-Rotterdammer Wilfried de Jong en de Belgische wielerverslaggever Michel Wuyts verzorgen op donderdag 1 juli op het Willemsplein de presentatie van de Tourploegen. Het wordt die dag geen klassieke presentatie met het enkel voorstellen van de renners, maar het geheel wordt omlijst met een groots showprogramma. DJ Ronald Molendijk zal voor de muzikale omlijsting zorgen en na de voorstelling is er een live optreden van de bekende Zeeuwse band BLØF.

Wilfried de Jong (rechts) en oud Tourwinnaar Joop Zoetemelk.

Projectcoördinator Wim Hendriks is verheugd met deze ‘grote namen’ die Le Grand Départ Rotterdam 2010 heeft kunnen strikken voor een optreden in een wonderbaarlijke entourage met op de achtergrond de Erasmusbrug. “We vonden de ploegenpresentaties die we de afgelopen jaren zelf bezochten vaak niet zo flitsend en willen het anders doen. De voertaal zal ook Nederlands zijn al gaat Michel Wuyts natuurlijk wel buitenlandse renners in andere talen interviewen. Met hem en Wilfried de Jong hebben we in elk geval twee grote namen, die in de wielerwereld gerespecteerd worden.”

Wilfried de Jong is humorist, columnist, theatermaker, tv-presentator, journalist en schrijver. Zijn televisieprogramma Holland Sport won verschillende prijzen en zijn boek De man en zijn fiets is een groot succes. Michel Wuyts is publicist en schrijver over de wielersport, maar vooral bekend als de wielercommentator van de Vlaamse openbare omroep VRT, vaak samen met José de Cauwer of Karl Vannieuwkerke.Meteen na de ploegenpresentatie, die van 18.00 tot 20.00 uur duurt, is er een optreden van BLØF. Hendriks: “Een uitstekende Zeeuwse band met muziek die aansluit bij het wielerpubliek.” BLØF werd opgericht in 1992 en zes jaar later bij het grote publiek bekend met de hitsingle ‘Liefs uit Londen’. Andere hits van de succesformatie zijn bij voorbeeld: ‘Aan de Kust’, ‘Harder dan ik hebben kan’, ‘Dansen aan zee’, ‘Dichterbij dan ooit’, ‘Holiday in Spain’, ‘Aanzoek zonder ringen’, ‘Alles is liefde’ en ‘Oktober’.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s