Matteo Carrara behoudt zijn leidersplaats in Luxemburg

Frits Bakker

LUXEMBURG – De Italiaan Matteo Carrara van de ploeg van Vacansoleil heeft in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg zijn leidende positie behouden. De etappe van Eschweiler naar Diekirch over 191 kilometer werd gewonnen door Tony Gallopin van Cofidis, de 22-jarige zoon van RadioShack ploegleider Alain Gallopin. De etappe werd betwist in een sprint van een groep van zo’n veertig renners. Giovanni Visconti, winnaar van de eerste etappe, werd tweede in de spurt voor Alexandre Geniez, Sergey Ivanov, Björn Leukemans en Matteo Carrara.

Matteo Carrara belt met het thuisfront om te melden dat hij nog altijd leider is in de Ronde van Luxemburg. foto Cyclingnews

Frank Schleck en Carrara ontsnapten uit het pelotonnetje in de plaatselijke omloop, maar werden teruggepakt. Carrara houdt wel de leiding in het klassement met één seconde voorsprong op Frank Schleck en 30 op Lance Armstrong. Het team van RadioShack is de nieuwe leider in de ploegenstand. Vacansoleil zakte naar de zesde plaats. Johnny Hoogerland heeft zijn topvorm nog niet te pakken. De Zeeuw eindigde als voorlaatste (102) op 7.22 van de winnaar.

Morgen wordt de laatste rit van Mersch naar Luxemburg gereden over 149 kilometer.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Ronde van Luxemburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s