Nick Nieuwdorp is terug van weggeweest

Frits Bakker

BELSELE – Je moet ergens weer beginnen hè, zei Nick Nieuwdorp, kort nadat hij in het Kampioenschap van het Waasland naar een prachtige vierde plaats was gereden in de massasprint. De Zeeuwse belofte is terug van weggeweest, dat mogen we wel zeggen nadat hij geruime tijd uit de competitie was door de Ziekte van Pfeiffer en de laatste weken hard aan zijn comeback heeft gewerkt.

De Vlaamse koers van vanmiddag, over 155 kilometer, voor elites en beloften, was er één die er mocht zijn. Het ging hard vanaf de eerste kilometers. Heddy Nieuwdorp, de vader van Nick, wist te vertellen dat het peloton in het eerste uur al 47 kilometer had afgelegd. Dat werd er niet minder om nadat er een kopgroepje van vier was weggereden. ,,We reden constant aan een heel hoog tempo”, vertelde Nick later.

De Middelkampers waren met vijf man gestart, van wie Michel Stroosnijder ook tot het einde toe meereed in het peloton en naar een mooie 21e plaats sprintte. Bart Maas, die vandaag zijn 21e verjaardag vierde, moest in de laatste ronde afhaken, ook na een voortreffelijke koers. Alex Gresnigt en Sander en Robbert Vleugel waren eerder uit de wedstrijd verdwenen.

De wedstrijd werd in de sprint gewonnen door de Litouwer Aldis Kruopis voor Joerie Stallaert en Nicky Cocquit, die zondag nog enige tijd vooruit reed in de Delta Tour Zeeland. Nick Nieuwdorp was de vierde van het groepje dat zich in de sprint licht had afgescheiden van het peloton.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Nick Nieuwdorp, Theo Middelkamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s