Jeugd leeft zich heerlijk uit in Dikke bandenwedstrijd Zuiddorpe

Frits Bakker

ZUIDDORPE – Of het nou de zeer jeugdige Tigo van Gijsel uit Hulst was of de al wat oudere Julian van Houten uit Heikant, ze kregen allemaal de aandacht verdienden gistermiddag in de Dikke Bandenwedstrijd in Zuiddorpe. Het fenomeen bestaat al lang, maar het lijkt de toekomst van het Zeeuwse wielrennen vooral nu te garanderen. Want waar je ook komt, in Middelburg, in Goes of gisteren in Zuiddorpe, de belangstelling is geweldig, met jongens en meisjes die genieten op de racefiets of de gewone fiets en met ouders langs de kant.

Bert van Gils is er een meester in om dat aan elkaar te praten. Hij interviewt rennertjes van vier jaar alsof het gelouterde amateurs zijn, brengt spanning in de wedstrijden, maar houdt het vooral zo leuk mogelijk om er aan mee te doen.

Wil van Helvoirt had de wedstrijdjes gisteren als aanloop naar de Boekweitronde georganiseerd. Op het dorpsplein in Zuiddorpe en rond café Het Gemeentehuis van Wim Alonsius was het gezellig druk. En er werd aangemoedigd, meegeleefd en meegevierd. Dan weer viel er een meisje uit, omdat ze eigenlijk te moe was om weer verder te fietsen, maar bovenal was er strijd om de bekers.

Tigo van Gijsel uit Hulst haalde het bij de 3 tot 6 jarigen voor Amy van Houten uit Heikant en Max Wieland uit Terneuzen. Rowdy Reunes uit Hulst was de snelste bij de 7 en 8-jharigen voor Jessi van Houten uit Heikant en Pepijn Schra uit Zuiddorpe. Julian van Houten uit Heikant won de wedstrijd bij de 9 tot 12-jarigen voor Marnix Wissel uit Zuiddorpe en Dylan van de Berge uit Zelzate. En Nout Schra was de enige deelnemer, dus ook de winnaar bij de 13-jarigen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dikke banden race

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s