Zeeuwse dames reden hoopvol kampioenschap

Frits Bakker

MIDDELBURG – Het kampioenschap van Nederland voor dames draaide zaterdag uit op een machtsvertoon van twee kopstukken. Marianne Vos, uitblinkster in de laatste kilometers, liet de ttiel over aan clubgenote Loes Gunnewijk en werd zelf tweede. Voor de Zeeuwse dames was er ook een aardige rol weggelegd. Met name Baukje Doedee liet zich weer zien, net als in de Zeeuwse Raboster van anderhalve week geleden.

Het verslagje van Fonny Kint, de ploegleider van Rabo Lady Force:

Drie dames reden in het begin van de wedstrijd weg, te weten Loes Markering (Nederland Bloeit), Irene van den Broek (Leontien.nl) en even later Mascha Pijnenborg (Red Sun Cyclingteam). De tegenaanval kwam van Baukje Doedée (Rabo Lady Force) die gecounterd werd door Loes Gunnewijk (de latere kampioen van Nederland Bloeit) en Lucinda Brand (Leontien.nl).

Zo kregen we al vrij vroeg zes dames aan de leiding. Onder impuls van Cervelo kwam men terug tot 15 seconden, maar na een versnelling in de kopgroep liep de voorsprong weer op tot boven een minuut. Totdat Marianne Vos (Nederland Bloeit) met in het wiel Chantal Blaak (Leontien.nl) de sprong naar voren waagde. In één ruk reden ze naar de kopgroep toe, waarna op de Adsteeg, Chantal Blaak, Loes Markering en Baukje Doedee moesten lossen.

Die werden bijgehaald door een groepje van 17 rensters die terugkwamen tot op een tiental seconden. Het gat kregen ze nooit volledig dicht, maar dit alles leverden wel de twee snelste ronden op. Uiteindelijk loste even later ook nog Mascha Pijnenborg uit de kopgroep en kregen we een kopgroep van vier met daarachter een groep van een 20-tal rensters die de jacht uiteindelijk opgaven.

Het grote peloton reed toen al verderop en moest afsprinten. Loes Gunnewijk werd kampioen, Baukje Doedee uit Driewegen werd 24e. Uit de grote groep was nog een klein groepje ontsnapt met Birgit Lavrijssen uit Kapelle, die zo nog 27e finishte. In het peloton finishten Anne Eversdijk uit Kapelle op de 34e plaats, Marissa Otten 45e en Agnieta Francke uit Koudekerke 63e.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Dames, Dameswielrennen, Rabo Lady Force

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s