Tour in Zeeland moest wijken voor Huy

Frits Bakker
HAVELUY – Voor Arnold Parre, de Zeeuw die deel uitmaakte van het Tourcomité dat de Franse ronde naar Zeeland wilde halen, kreeg de derde etappe van dinsdag (van Wanze naar Arenberg) een speciale betekenis. Op de kasseien, waar Fabian Cancellara, Andy Schleck, Cadel Evans, Lance Armstrong en al die andere topfavorieten een heroïsche strijd leverden, ontmoette de Zeeuw een oude bekende: ex-Tourbaas Jean Marie Leblanc.

Jean Marie Leblanc (links) ontmoette Arnold Parre deze week op de kasseien in de Hel van het Noorden.

Hij sprak even kort over de gemiste kans van Zeeland en stuurde het volgende verslagje van zijn ontmoeting:
,,Ik ontmoette op de kasseienstrook van Haveluy Jean Marie Leblanc. Hij was enthousiast over de beelden van zondag, van de tachtig kilometer lange passage door Zeeland. Ik sprak mijn teleurstelling uit over het niet doorgaan van de etappe Valkenburg-Neeltje Jans in 2006.
Op het allerlaatste moment werd de noordelijke route van de Tour geschrapt ten faveure van Huy. En Huy (de Muur) is ook de aankomst van de Waalse Pijl. De Belgische plaats drong aan op een vertrek van de Tour, omdat Valkenburg vlakbij lag. Door de start daar te houden kon de kas van de gemeente Huy gespekt worden. Een saillant detail is dat de Waalse Pijl ook georganiseerd wordt door de ASO, de club waar Jean Marie toebehoorde.
En Zeeland had het nakijken en kreeg dit jaar de troostprijs. Zo zit het leven in elkaar, zei Jean Marie daar op de oververhitte kasseienstrook van Haveluy.”
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland, TourdeZelande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s