Zeeuwse Tourpool met meer dan vierhonderd deelnemers

Frits Bakker

YERSEKE – Ze waren vorige week deelnemer aan de wielerquiz van de PZC, maar egenlijk zijn ze bekender vanwege de Tourpool die ze in Zeeland organiseren. Peter en Lieven van Belzen verdienen een nadere kennismaking op dit weblog.

Voor de 27ee keer organiseren ze deze Tourpool. Peter vertelt: ,,In 1983 zijn we (of beter gezegd mijn zwager Lieven) begonnen met 28 inzendingen. Vorig jaar haalden we onze recorddeelname van 489. Dit jaar zijn we, mede door de concurrentie van het WK, gestrand op het fraaie aantal van 409 inzendingen.”

De Tourpool onderscheidt zich van andere doordat niet alleen tien  renners opgegeven moeten worden, die vervolgens voor heel de Tour en de eindklassementen gelden. Maar ook moeten de eerste drie eindklassementen apart opgegeven worden.

,,Bovendien kennen wij een extra renner, die opgegeven moet worden voor respectievelijk de vlakke, de heuvelachtige, de berg- en de tijdritten. Deze vier renners spelen alleen mee in de betreffende etappe’s (zoals ze zijn gekenmerkt volgens de officiële Toursite). Daar wij ook dagprijzen toekennen, geven we (om de dagprijs niet aan veel winnaars tegelijk toe te kennen) een extra punt voor de renners die op juitste plaats staan. Buitenom de dagprijzen kennen wij ook extra prijzen toe voor degene met de meeste punten in de eindklassementen. Voorts zijn er prijzen voor de eerste 20 in de eindstand en krijgt de laatste in de eindstand zijn inleg terug.”

Voorafgaand aan de Tour skrijgen alle potentiële deelnemers behalve het opgaveformulier met de reglementen, ook een twintig bladzijden tellende bijlage toegestuurd. Daarin is de route van de Tour beschreven en wordt een uitgebreid profiel gegeven van de bergritten. Voorts worden alle ploegen voorgesteld met de belangrijkste renners en worden de prestaties van meer dan de 50 renners in de voorgaande Tours belicht.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Tour de France, Tour in Zeeland, TourdeZelande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s