Goed dat de Patrijzenjacht er weer is

door René Schrier

Een beeld van een van de kopgroepjes in Colijnsplaat. foto René SchrierHet was best gezellig vanmiddag in Colijnsplaat. Voor het eerst sinds jaren werd de zogenaamde Patrijzenjacht weer eens georganiseerd. Een wielerkoers van de organisatie Trimbelangen Midden Zeeland. Colijnsplaat is een leuk dorp al staan er wel erg veel huizen te koop in de Voorstraat en de renners rijden er vlak langs de verschillende terrassen. Dus wat wil je nog meer?

Het leek me ook een aardig parkoers voor de renners. Een mooie lange Voorstraat en een stukje door de polder, in totaal zo’n 2700 meter. Op het moment dat ik dit schrijf is de A-categorie nog aan het rijden over een afstand van 60 kilometer.

Het is altijd wel leuk om zo’n koersje eens te bezoeken. En er zijn door het hele seizoen genomen genoeg in Zeeland. Kijk maar op de kalender van TMZ. Je komt er nog eens bekenden tegen en je meestal is het wel gezellig in de dorpjes. Woensdag is het koersen in Westkapelle en zaterdag in Kortgene. Op de site van TMZ zijn ook de uitslagen terug te vinden.

De renners in volle jacht richting de haven van Colijnsplaat. foto René Schrier

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Toeren en trimmen, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s