Johnny doet weer eens van zich spreken

Frits Bakker

TURMA BUKOWINA TATRZ – Het is weliswaar maar vanaf de zijlijn dat ik de Ronde van Polen volg, omdat ik nog altijd vakantie houd, maar ik kan het niet nalaten om even mijn bewondering uit te spreken over het optreden van Johnny Hoogerland. De Zeeuw van Vacansoleil, die door allerlei omstandigheden geen gelukkig seizoen rijdt, weet zich in de laatste fase van het seizoen toch nog te onderscheiden. Hij rijdt in elk geval een zeer opvallende Ronde van Polen.

Vandaag won Bauke Mollema op een prachtige wijze de etappe naar Turma Bukowina Tatrz, na een korte solo op het einde. Daniel Martin van Garmin is de klassementsleider met nog één etappe te gaan. Maar Johnny Hoogerland doet weer eens van zich spreken in het gebergte, waardoor hij zelfs ook de leider is van het sprintklassement.

Bauke Mollema won de etappe van vandaag na een korte solo. foto Cyclingnews

Twee truien behoren de Zeeuw toe: die van beste klimmer en die van leider van de tussensprints. Het is lang, eigenlijk veel te lang stil geweest rond Johnny, maar in de Poolse ronde onderscheidt hij zich weer door zijn aanvalslust en klimcapaciteiten. Dat geeft weer hoop voor de rest van dit jaar en zeker voor volgend seizoen.

Johnny eindigde in de etappe wel als 54e op negen minuten van Bauke Mollema, omdat hij na de inspanningen voor de bergpunten de finale liet lopen. In het klassement speelt hij daardoor ook geen hoofdrol. Op drie van de zes klimmen kwam Johnny als eerste boven vandaag.

Daniel Martin verdedigt morgen in de laatste etappe zijn leiderstrui. De Ier heeft acht seconden voorsprong op Grega Bole en tien op Bauke Mollema.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland

2 Reacties op “Johnny doet weer eens van zich spreken

  1. checco

    Leuk om te lezen en te horen! Maar wat lezen en horen we via de landelijke media…. enkel Rabo.

    Zonder te kort te willen doen aan Bauke zijn prestaties (Rabo presteert al jaren goed in Polen) ben ik van mening dat Johnny zijn prestaties zeker een landelijke vermelding waardig zijn.

    • rschrier

      Je hebt wel gelijk, maar ik moet zeggen vorige week na die eerste bergrit i n Polen was het AD erg positief over Hoogerland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s