Johnny en Nick rijden sterke Tour de l’Ain

Frits Bakker

TREVOUX – De benen zijn goed, maar topfit voelt Johnny Hoogerland zich niet helemaal. De Zeeuwse prof heeft een paar dagen last gehad van buikloop en is daardoor volgens eigen zeggen wat futloos. Toch reed hij in de Tour de l’Ain in Frankrijk een sterke proloog en staat hij er in het klassement op 20 seconden van de klassementsleider en ploeggenoot Romain Feillu goed voor.

Nick van der Lijke uit Middelburg voelt zich temidden van de profs als een vis in het water. Het Rabotalent werd vandaag in de etappe van Le Parc des Oiseaux naar Trevoux zestiende. Hoogerland eindigde als 82e. De etappe werd gewonnen door Vacansoleilrenner Romain Feillu, die gisteren ook al tweede werd in de eerste etappe in lijn. De jeugdige Nederlander Wilco Kelderman voert het jongerenklassement aan.

Romain Feillu is de klassementsleider in de Tour de l'Ain. foto Cyclingnews

De Tour de l’Ain gaat over een een proloog en vier etappes. Vacansoleil maakt een buitengewoon sterke indruk in deze rittenkoers. De Nederlandse ploeg, die volgens de nieuwssites belangstelling zou hebben voor de van een schorsing teruggekeerde Italiaan Ricardo Rícco, won vandaag het ploegenklassement.

Wilco Kelderman voert het jongerenklassement aan. foto Cyclingnews

Romain Feillu leidt het klassement voor Tony Gallopin van Cofidis, die op twaalf seconden staat, en Haimar Zubeldia van Radioshack op vijftien seconden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Johnny Hoogerland, Nick van der Lijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s