Ik blijf heilig geloven in Lizzie Armitstead

Frits Bakker

VITTEL – We hadden haar al opgemerkt tijdens de Ster Zeeuwsche Eilanden als een jong meisje met veel talent: Lizzie (of Elizabeth) Armitstead uit de ploeg van Cervelo. De Britse renster, die veelzijdig is als baanrenster, klimster en tijdrijdster, won vandaag de laatste etappe in La Route de France. Die wedstrijd ging over vijf dagen en vrijwel alle sterke rensters van de wereld deden er aan mee.

Annemiek van Vleuten van Nederland Bloeit werd de eindwinnares, Marianne Vos won twee etappes, de andere ritten werden gewonnen door Sarah Düster (de proloo), Ina Yoko Teutenberg, Annemiek van Vleuten, Judith Arndt en vandaag dus Lizzie Armitstead.

Marianne Vos deed op de slotdag niet meer mee voor het eindklassement, waarin na Annemiek van Vleuten de Duitse Judith Arndt als tweede eindigde. Lizzie Armitstead werd vierde, Loes Gunnewijk vijfde en Marianne Vos zevende. De eindoverwinning ging dus nog net aan Lizzie Armitstead voorbij, maar het slotoptreden was indrukwekkend. Ik blijf dan ook heilig geloven in deze Britse allrounder.

Lizzie Armitstead wint de slotetappe van La Rout de France. foto Cyclingnews

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Dameswielrennen

3 Reacties op “Ik blijf heilig geloven in Lizzie Armitstead

 1. Hoi Frits,

  fantastisch dat je gelooft in Lizzie, zou natuurlijk nog veel mooier zijn als je blijft geloven in de zeeuwse dames en het zeeuwse damesteam. Als je ziet hoe die zich blijven ontwikkelen.

  groetjes Fonny

  die er nog steeds in gelooft.

  • fbakker

   Hé Fonny, zoals ik heilig blijf geloven in jonge renners als Robert Gesink en Johnny Hoogerland, blijf ik dat ook in jonge meiden zoals Lizzie Armitstead. Maar natuurlijk ook in de Zeeuwse meiden, al zijn die nu natuurlijk nog van een ander niveau. Je moet er verder niet te veel achter zoeken, ik vind het gewoon heerlijk om jonge talenten op het allerhoogste niveau te zien opgroeien en zich ontwikkelen.

 2. Hoi Frits,

  ik zoek er niks achter. Alleen de zeeuwse kunnen het ook gebruiken he.

  groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s