En weer trok het profpeloton door Zeeland

door René Schrier

Door de Westerscheldetunnel. foto Vincent Jannink ANP Photo

De Zeeuwse wielerliefhebbers worden verwend. Wederom trekt het profpeloton door Zeeland. Het begint al een beetje een klassiek beeld te worden.Na de Delta proftour en de Tour de France.  Vandaag reden de renners door de Westerscheldetunnel. En Greipel won.

Bij Kapelle deed de inmiddels in heel Nederland – na zijn Giro stunt – bekende Joannathan Duinkerke weer zijn ding. Hij reed weer op het parkoers. Hij werd deze keer ook wel uitgedaagd door de politie. Want die kent hem ook. Joannathan en een paar trainingsmaatjes reden netjes op het fietspad, niemand in de weg. Tot hij op  de Dijkwelseweg bij Kapelle, waar de renners richting ’s Gravenpolder draaiden, klem gereden werd door een motoragent. Na een kort gesprekje met de agent reed de motor weg en gaf Joannathan gas achter het peloton aan. Daarbij luid gesteund door het publiek.

De renners in dat peloton hadden hem dan ook flink aangemoedigd want de Zeeuws – Nederlands kampioen bij de ID-renners –  kreeg onder meer aanmoedigingen van Lars Boom, ‘aanpikken aanpikken’ zo schrijft hij op twitter @joannathan.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Eneco Tour, Joannathan Duinkerke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s