Een ploegentijdrit in de nacht

door René Schrier

Sevilla

Vanavond starten de deelnemers aan de Ronde van Spanje in zo goed als nachtelijk Sevilla voor een ploegentijdrit. Bij  gebrek aan verhalen daarover in de (eigen) krant toch enige aandacht voor deze Spaanse koers die vorig jaar nog in Nederland startte. De koers viert nog wel de 75-ste verjaardag. Of het als een verjaardagsstuntje moet worden gezien, weet ik niet, maar het is wel wat vreemd om door een nachtelijk Sevilla over een verlicht parkoers te rijden. Ik ga in ieder geval voor de televisie zitten, want het lijkt me een mooi schouwspel.

Hieronder meer over de deelnemers en de etappes.

In Spanje heb je nauwelijks etappes waarin het parkoers niet op en neer gaat, of het moest de laatste rit naaar Madrid zijn. Dat maakt de Vuelta aantrekkelijk voor de toeschouwer.

Het enige 'bergje' in Nederland vorig jaar in de Nederlandse etappe van de Vuelta. foto René Schrier

Wielrennen is tegenwoordig – afgezien van een massasprint – net zo moeilijk te voorspellen als voetballen. Zowel het wiel als de bal zijn rond, maar er is zeker vuurwerk te verwachten in de etappes op 8 september met een steile aankomst en 11 en 12 september. Klik hier voor het volledige routeschema.

Er is één man die meer geïnteresseerd zal zijn in het winnen van de Ronde van Spanje dan alle andere. Dat is Franck Schleck. Die vindt dat hij na zijn valpartij in de Ardennen tijdens de Tour de France wat goed te maken heeft. Wat mij betreft was hij ook een van de kanshebbers voor de eindoverwinning van de Franse ronde. Er gaan ook aardig van Nederlanders van start, vooal in vrijbuitersrollen op zullen treden. Het zaal leuk zijn om het optreden van Theo Bos eens te volgen al is het geen echte sprinterskoers. Menchov wordt ook als een kanshebber gezien. Ik weet het niet. Wellicht dat het voor hem ook een rol speelt dat hij volgend seizoen bij Rabobank weggaat. Zal hij zijn oude werkgever nog een mooi cadeau willen geven of gelooft hij het wel? Hier is de volledige deelnemerslijst. Jammer dat Vacansoleil niet mee mocht doen. We hebben goede herinneringen aan Johnny Hoogerland in de Ronde van Spanje van vorig jaar.

Vorig jaar mocht Johnny Hoogerland wel zijn handtekening zetten op de startlijst van de Vuelta. foto René Schrier

In ieder geval ons wacht een mooie ronde en voor de wielerliefhebber veel kijkplezier. De Vuelta is via Eurosport te volgen (Vanavond vanaf 21.30 uur en morgenvanaf 16.00 uur) en op de NOS te zien in de uitzending van 23.30 vanavond en morgen vanaf 14.45 in een programma met andere sporten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Johnny Hoogerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s