Parkoers Tour de France 2011

door René Schrier

Vanmorgen wordt in Parijs het parkoers van de Tour de France voor volgend jaar bekendgemaakt. Het is altijd een heel circus in het congresgebouw in het hart van Parijs. Met bekende tourwinnaars en politici uit de regio waar de Tour van start gaat. Het is vanmorgen allemaal live te volgen op internet.

Dit jaar is dat de Vendeé. Ik heb daar goede herinneringen aan, want de laatste keer dat de Tour de France in de Vendée aandeed was zes jaar geleden.Voor mij was het de eerste keer dat ik met collega Frits Bakker meeging voor de start van de Tour de France, toen in Fromentine.  Ik schreef daar al eens over in dit blog.

Wie er morgen niet bij zal zijn is Contador. Zijn aanwezigheid zou de aandacht te veel op doping vestigen en te weinig op het nieuwe parkoers, was de reactie van de organisatie van de koers.

Over dat nieuwe parkoers gesproken. Thomas Vergouwen weet altijd ruim van te voren goed te voorspellen hoe dat er uit gaat zien. Ook dit jaar heeft hij dat op zijn site weer gedaan.

De kaart die we morgen te zien krijgen zal er als volgt uitzien. Dankzij Thomas. Misschien op details nog eens wat anders, maar dit is het beeld.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Tour de France

Een Reactie op “Parkoers Tour de France 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s