Goed nieuws voor Johnny Hoogerland

ETTEN-LEUR (ANP) – De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil treedt volgend jaar toe tot de hoogste klasse van het professionele wielrennen. De Internationale wielrenunie UCI heeft de ploeg van manager Daan Luijkx maandag een licentie voor de eerste divisie verstrekt.

Vacansoleil is daarmee de tweede Nederlandse wielerploeg in de hoogste divisie van de wielersport, voorheen bekend als ProTour. Rabobank was al eerder zeker van een licentie, die een wielerploeg deelname garandeert aan de grote wielerkoersen. De licentie geldt voor drie jaar.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Actueel

2 Reacties op “Goed nieuws voor Johnny Hoogerland

  1. Frits,
    Ik begreep uit een eerder bericht dat deelname aan de 3 grote ronden dan nog steeds niet zeker is. Daar hebben de ploegen een aparte uitnodiging van de organisatie van deze ronden voor nodig. Maar het is wel een grote stap vooruit voor Vacansoleil en geeft eerder startrecht in een Tour, Giro en Vuelta en nauurlijk in alle andere Protour wedstrijden. Ik ben benieuwd hoe ze daar bij Vacansoleil zich deze winter op gaan voorbereiden. Dat wordt toch periodiseren en stevige basis in de winter leggen. Ik blijf het op de voet volgen, kan een mooi wielerseizoen voor Nederland gaan worden.

    Gr Danny Verduijn

  2. Vacansoleil is dit jaar bij de eerste 15 teams geeindigd in de UCI ranglijst voor teams. Dit geeft in iedergeval recht op Tour deelname. De Giro en Vuelta zullen waarschijnlijk hier wel in meegaan, maar de TDF is zeker en dat is mooi voor Johnny. Eindelijk de grote wedstrijden die hij vorig jaar al wilde rijden. Johnny is nooit in paniek geraakt, maar heel verstandig gebleven om bij Vacansoleil te blijven. Je ziet het loont.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s