Veel wielrennen in Boekweit Sportweekeinde

Het Boekweit Sportweekend 2011 op 18, 19 en 20 juni te Zuiddorpe heeft dit jaar weer als hoogtepunt de Internationale Boekweit wielerwedstrijd op maandagavond. In samenwerking met de Mountainbike club Zuiddorpe organiseert de Supportersclub De Zwaluw dit weekend diverse sportevenementen.

De Boekweit wielerronde is een begrip in Zeeuws Vlaanderen en geniet al jaren een grote belangstelling van zowel wielrenners uit binnen- en buitenland als van de talrijke supporters.

De Boekweit wielerronde zal dit jaar voor de 41e keer worden verreden.

Op zaterdag 18 juni wordt de traditionele kermisloop gehouden voor jong en oud met afstanden van 3,8 km – 7,6 km – 11,4 km in de kern van Zuiddorpe.  Aanvang hardloop wedstrijden om 15.00 uur voor alle categorieën. Inschrijven en prijsuitreiking in tapperij café ’t Gemeentehuis vanaf 13.30 uur. Was- en kleedgelegenheid in de sporthal.

Zondag 19 juni zijn er mountainbike tochten van 30 en 50 km, een familiefietstocht van 30 km en racefiets toertochten van 60 en 90 km.

Alle tochten zijn volledig uitgepijld en voeren de deelnemers langs de mooiste plekjes in de omgeving van Zuiddorpe, Axel en Koewacht. Alle tochten geschikt voor beginner, recreant dan wel de geoefende wielrenner. Inschrijven in tapperij café ’t Gemeentehuis vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur en voor de familiefietstocht tot 14.00 uur. Was- en kleedgelegenheid in de sporthal, afspuiten fietsen, bevoorrading onderweg.

Op maandag 20 juni worden vanaf 17.00 uur voorafgaand aan de wielerwedstrijd voor amateurs de DELTA Dikke Banden Races gehouden voor de plaatselijke jeugd en de jeugd uit de omliggende dorpen op een afgesloten parcours in het centrum van Zuiddorpe. Er wordt gereden in vier leeftijdsklassen van 4 jaar tot en met 13 jaar. De jongste deelnemers van 4-6 jaar rijden 1 ronde (ca 8 minuten), de categorie 7-8 jaar rijden 2 ronden (ca 12 minuten), de categorie 9-10 jaar rijden 4 ronden en de categorie 11-12-13 jaar rijden 6 ronden. Deelname kan op iedere soort fiets, behalve een echte racefiets.

Door de organisatie worden valhelmen beschikbaar gesteld en deelname is gratis. Voor alle deelnemers is er een gratis T-shirt en een medaille en een verrassing! Prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in iedere categorie en een echte rondemiss verzorgt de huldigingen. Na de Dikkebanden wedstrijden zal de hoofdwedstrijd, de 41e Internationale Boekweit wielerwedstrijd over 90 km worden gehouden, voorbehouden aan de eliterenners zonder contract (amateurs).

Inmiddels hebben al een dertigtal renners ingeschreven en naar verwachting zullen er totaal ca 50 renners aan het vertrek staan en strijden om de vele premies en natuurlijk de bloemen voor de eindoverwinning. Aanvang van de hoofdwedstrijd om 19.00 uur, totaal 16 ronden van 5,4 km. Inschrijving en prijsuitreiking in tapperij café ’t Gemeentehuis te Zuiddorpe. Was- en kleedgelegenheid in de sporthal.

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dikke banden race, Toeren en trimmen, Zeeuwse koersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s