Alleen Johnny maakt indruk op NK

Frits Bakker

LANDGRAAF – Twee dagen tussen de Zeeuwen vertoefd op het NK wielrennen. En om eerlijk te zijn: ik had er meer van verwacht. Johnny Hoogerland maakte vandaag in het kampioenschap voor profs wel een grootse indruk met zijn aanvallende stijl van rijden. Hij werd er alleen niet voor beloond met zijn 25e plaats. Koos Moerenhout, de veteraan, won tot ieders verrassing.

Johnny Hoogerland doet zijn verhaal na het NK voor profs. foto Frits Bakker

Johnny Hoogerland doet zijn verhaal na het NK voor profs. foto Frits Bakker

Ik heb even tien minuten bij Johnny gezeten, toen hij uitgewoond tegen een hek lag, vergezeld van zijn vriendin Ilse en zijn vader Cees. Hij twijfelde een beetje aan zichzelf, vond ik, of hij wel een goeie koers had gereden. Ik vond hem ongelooflijk sterk, veel in de aanval, veel voorin, altijd attent, alleen de laatste explosie in de finale bleef uit. ,,Maar als ik zo blijf rijden”, zei hij, ,,dan word ik vanzelf nog sterker.”

Voor de rest waren er vooral veel uitvallers bij de Zeeuwen. Hans Dekkers reed de koers vandaag niet uit, Nick Nieuwdorp had gisteren bij de beloften last van zijn ademhaling en moest ook vroeg uit de wedstrijd. Ferdinand Boogaard en Alex Gresnigt van Theo Middelkamp waren onder de invallers, zo rond halfkoers. Sander Stiegelis uit Sluiskil en Bart Maas uit Hansweert reden wel mee tot in de finale, zij het in groepjes op vele minuten van de latere winnaar.

Bart Maas werd kort voor het einde uit koers gehaald met zijn groep. Sander Stieglis mocht op ruim tien minuten wel afsprinten en werd 41e, wat gezien de omstandigheden een mooie klassering was.

Anne Eversdijk voor de start van het NK. foto Frits Bakker

Anne Eversdijk voor de start van het NK. foto Frits Bakker

Met de vrouwen ging het zaterdagmorgen iets beter. Anne Eversdijk, Agnieta Francke en Baukje Doedee eindigden in een pelotonnetje dat op 5 minuten 23 seconden van de ongenaakbare Marianne Vos eindigde.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Anne Eversdijk, Dames, Johnny Hoogerland, Nick Nieuwdorp, NK wielrennen, Zeeuwse beloften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s